Изкуството на взаимоотношенията – семинар с д-р Менис Юсри, Великобритания – 8-10 ноември – София

Изкуството на взаимоотношенията

д-р Менис Юсри, Великобритания

8 – 10 ноември, София

РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА

"Изкуството на взаимоотношенията" е тридневен семинар, воден от д-р Менис Юсри, посветен на връзките и партньорствата в живота ни. Всички ние носим невидими и неразрушими връзки с нашите родители и прародители назад в поколенията. Дори и често да не го осъзнаваме, те слагат дълбок отпечатък върху нашия живот. Когато сме сами, е много по-лесно да бъдем спокойни, балансирани, да медитираме и да философстваме. Когато обаче влезем в отношения с някого – партньор, дете, родител, приятел, тогава биват изложени на показ както силните, така и слабите ни страни. Колкото по-близък е някой до нас, толкова повече биват провокирани нашата светла и тъмна страна.

Повечето от нашите модели на взаимоотношения идват от биологичното ни семейство и от начина, по който сме били свързани с нашите родители и хората, които са ни отгледали. Работата със семейства и двойки, въведена от системната фамилна терапия, разкрива много от тези модели, които са в по-голямата си степен несъзнавани и ни позволява да ги наблюдаваме и да внесем яснота, съчувствие и разбиране в болезнени и неразрешени ситуации.

Както и самото наименование подсказва, семинарът „Изкуството на взаимоотношенията” изследва връзките в нашия живот.
– как да извлечем най-доброто от тях и как да постигнем оптималното, когато даваме и получаваме?
– винаги ли се изразяваме по най-добрия начин, а ако не, кое ни блокира и как можем да се справяме по-добре?
– през коя част от себе си се свързваме с другите? През тази, която е в нужда и страх или през вътрешната сила и любов, които извират от сърцето ни?
– кой говори в нас, когато вземаме решения във връзките си?

По време на този тридневен семинар ще търсим отговори на тези въпроси и ще се учим да откриваме себе си в човека срещу нас, разпознавайки взаимните си нужди и уязвимите си места. Водещият д-р Менис Юсри в ролята му на фамилен терапевт, интегриращ целия си опит от системната фамилна терапия и фасилитирането,  ще води групата към изследване на конфликтите във връзките и  някои от възможните начини да комуникираме по между си с повече съчувствие и разбиране. Чрез специално разработените упражнения можем ясно да видим до каква степен родителите ни влияят върху нашите връзки и начина ни на поведение и взимане на решения.

Можете да участвате в семинара сами или да доведете със себе си друг човек, с когото бихте искали да работите. Това може да бъде партньор, съпруг/съпруга, приятел, родител, брат или сестра. Можете да работите за подобряването на връзката си и да се научите да комуникирате по-ефективно със значимите други в живота си. Ако връзката ви ви удовлетворява, чрез този семинар можете да задълбочите доверието, което изпитвате един към друг, оценявайки приноса, който вие и вашият партньор имате за това.

Семинарът ще бъде отворен и за всеки, който има интерес към това да разбере как функционират семейните системи и да научи повече за своите собствени модели на свързване.

Кога:
8 – 10 ноември, София

Часове на провеждане:
В петък семинарните занятия се провеждат от 19 до 22 часа, а в събота и неделя от 10 до 19 часа, с обедна почивка от 1.30 часа

Къде:
София – Есенс Център – ул."6ти септември"37, във вътрешния двор.

Цена за индивидуално участие: 170 лв при заплащане до две седмици преди семинара и 195 лв след това

Цена за участие за партньорски двойки: 280 лв (140 лв за човек) при заплащане до две седмици преди семинара и 330 лв (165 лв за човек) след това

Водещ: д-р Менис Юсри, Великобритания

РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА

Телефон за записване: 0878/ 246 945 – Теодора Антонова

 


 

 

Книгата на д-р Менис Юсри "Отвъд скритите спомени. Пътуване към нашата истинска същност" можете да поръчате ТУК.