Крия Йога – посещение на Шибенду Лахири – 15-17 юни – София

КРИЯ ЙОГА

покана

        С радост искаме да ви информираме за предстоящото гостуване на  Шибенду Лахири. Тази година посвещение ще има само в София. За всички, които искат да присъстват е следната информация:     

  •  Лекция – 15 юни 2018 г., 18.30 ч. – София, Национален дом на науката и техниката, бул. „Раковски“№108
  • Посвещения – 16 и 17 юни 2018 г., 9.30 ч., София,ул. „6-ти септември“№37, център Есенс
     

Шибенду Лахири, пра-правнукът на Лахири Махасая („Бащата на Крия Йога“) споделя оригиналните техники на Крия Йога, така както са предавани в династичната линия – от баща на син. Това, което се е случило в тялото на Лахири Махасая, когато намесата на ума-его утихне, може да се случи с всеки. Шибенду дава възможност на всеки да се докосне до този божествен инструмент Крия Йога като пътува по целия свят, канен от своите ученици, за да сподели това знание.

Всички са добре дошли да споделим радостта да бъдем отново с  Шибенду Лахири и да се потопим в енергията на Крия!

Крия йога – древната наука за съществуване в равновесие

Крия йога е древна наука, единствената, спомената от основоположника на Йога – Патанджали. В древността е предавана само от учител на ученик. В днешно време на хората я връща Лахири Махасая, който е посветен в нея от легендарния учител Бабаджи. Модерният свят научава за Крия йога от книгата на Йогананда „Автобиография на един йогин“, издадена на български език от издателство „Хермес“.

През своя живот Лахири Махасая предава науката на себепознанието по две линии – едната е от учител на ученик, а другата е династичната линия – от баща на син. Днес мисията е поел пра-правнукът на Лахири Махасая – Шибенду Лахири. Преди да се посвети на разпространението на Крия Йога сред хората, Шибенду Лахири преминава през естествените етапи на човешкия живот – има семейство, деца, завършил е математика и работи дълги години в държавната администрация. Децата му са високообразовани – двете му дъщери са лекари, а синът му е компютърен специалист. Шибенду Лахири пътува по целия свят и дава посвещения във Франция, Англия, Испания, Швейцария, Италия, Южна Африка, Австралия, Сингапур, Канада, Чили, Бразилия, САЩ, Русия, Индия  и много други места.  Сред множеството страни, които посещава, България заема особено място – както той често казва – България е като гръбначен стълб между Изтока и Запада.

Тази година в България ще бъде посветен 19 000–я крия последовател. Основен акцент в лекциите на Шибенду Лахири е чрез практиките да се освободим от властта на ума, който поражда егото и да се върнем към естественото си състояние, в което жлезите с вътрешна секреция ще функционират нормално, умът ще извършва само дейността, да която е предназначен,  а ние ще намерим покой и равновесие със себе си и света.