Лекции на проф. д-р Семир Османагич в България – 01- 06 април 2017 в София, Пловдив, Варна и Бургас

 

ПОКАНА

osm.3.ok_818x400_mc

Фондация "Виделей" създаде и вече 6 години успешно развива пътуващите семинари до пирамидите и богомилските пътеки в Босна и Херцеговина.  Сега имаме удоволствието да ви информираме за организираните от нас посещения и беседи на проф. д-р Семир Османагич в страната ни в периода 01 – 06 април 2017 в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Откритието на босненския професор д-р Семир Османагич пренаписва световната история. То е основание да се твърди, че „Учебниците по история ще трябва да се редактират, заради съществуването на босненските пирамиди и тяхното датиране.“

Професорът твърди, че пирамидите в Босна са с хиляди години по-стари от египетските. Учените признават, че разкриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история.

Коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход?

Можем ли да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди?

Каква е уникалната енергия в тунелите и залите на пирамидата на Слънцето и какво лекува тя?

Случаен ли е фактът, че точно по тези земи се заселват прогонените от България богомили и защо един босненски Бан приема богомилството за официална религия на младата си държава?

Това са само малка част от интригуващите въпроси и предизвикателствата, на които разкритията от долината на пирамидите подлагат утвърдени стереотипи в историческите теории. Човекът, дръзнал да разклати една от най-фундаменталните основи на знанието за човешката история е проф. д-р Семир Османагич – археолог, откривател и мечтател. Разкопките в долината на пирамидите и тяхното проучване се превръщат в дело, смисъл и верую на живота му.

Преподава антропология в Американския университет в Босна. Автор е на 10 книги, посветени на древните цивилизации. Издадени са в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина. На основата на “Цивилизациите преди официалната история“ продуцира 14-сериен документален филм “В търсене на загубената цивилизация“.

Топ новината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите, изстрелва Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии: CNN, ABC, European TV, BBC, National Geographic channel.

Вярва, че откритието му ще доведе не само до пренаписване на човешката история, но и ще даде на съвременната цивилизация ключ към нов еволюционен избор.

СОФИЯ – 01.04.2017 – "Сити Марк Арт Център", бивше Кино Левски от 17:00ч.

София, бул. “Янко Сакъзов” №30

Зала : https://www.cmart.info/galeriya

Вход: свободен

ВАРНА – 05.04.2017 – Градска художествена галерия "Борис Геооргиев", 3 етаж от 18:00 ч.

Варна, "Любен Каравелов" №1

Зала : http://varnacityartgallery.com

Вход: свободен

ПЛОВДИВ – 02.04.2017 – Гранд хотел Пловдив от 18:00 ч.

Пловдив, ул. "Зл.Бояджиев" 2

зала:  http://grandhotelplovdiv.bg/accommodation/зала-пловдив/

Вход: свободен

 БУРГАС – 04.04.2017 – Културен център Морско казино, зала „ Георги Баев” от 18:00 ч.

гр. Бургас, Приморски парк

http://www.burgas.bg/bg/info/index/307

Вход: свободен

Залите за беседите са определен брой места и за да се чувстваме комфортно при така поднесената изключително ценна информация сме сложили форма за записване, която молим да бъде попълнена:

https://docs.google.com/forms/d/1T8O94UxGglc-WVHiO5iWUXZNHxJdqGkHaMvU7NTREpY/edit  

ВСИЧКИ БЕСЕДИ СА С ВХОД СВОБОДЕН!

Приятели, имаме нужда от подкрепа! За целта и да е прозрачно това начинание създадохме Инициативен комитет за посрещането на проф.Семир Османагич и изграждане на  символ – монумент на българския дух и култура в Босна.

Земята за това свято дело ни предостави любезно професора, за което много му благодарим!

Ето една възможност да представим новото Възраждане на българския дух и култура пред други нации от цял свят – на хора мислещи, интелигентни, които посещават пирамидата на слънцето в Босна и Херцеговина. Вече са десетки хиляди на година и така ние показваме източника на духовната култура в Европа! Бъдете с нас в това свято дело! Повече информация за това ще има на беседите. Всяка помощ е добре дошла. Благодарим!

Инициативен комитет България-Босна:

Сметка: BG20STSA93000024240030 BIC STSABGSF ДСК Бургас

Организацията на събитията се извършва със съдействието на: www.videlei.com