Ненасилствена комуникация за родители – онлайн курс – 1 октомври – 23 декември

Kr

Ненасилствена комуникация за родители – онлайн курс

1 октомври – 23 декември

 

Да можеш да общуваш с децата си, проявявайки търпение, разбиране и емпатия и да можеш да усещаш връзката си с тях през позитивни емоции и преживявания е благодат.


СВАЛЕТЕ БЕЗПЛАТНО ЧАСТ ОТ МАТЕРИАЛА ЗА ГРАНИЦИТЕ:  
КАК ДА ПОСТАВЯМ ГРАНИЦИ КЪМ ДЕЦАТА И КАК ДА ГИ ОТСТОЯВАМ СПОКОЙНО?


Родителството обаче съвсем не е само позитивно. И то като част от живота е изтъкано от полярностите – ден-нощ, черно-бяло, позитивно-негативно и т.н.  Реално Родителството е един сложен процес, в който най-искрените ни стремежи за изцяло позитивно преживяване се сблъскват с реалността, в която моментите на пълно блаженство се редуват с тези на отчаяние, радостта се редува с гняв, близостта с желание да се махнеш за дълго, виковете с прегръдки, сълзите със смях.

И в един момент задачата пред родителите е да се изправят пред себе си като личности и да приемат както светлата си страна, така и тъмната си страна – тази, която вика, наказва, обижда, пошляпва или направо раздава шамари.

Онлайн курсът “Ненасилствена комуникация за родители” е тримесечно пътешествие, разделено на 12 модули, което подкрепя вашата връзка с децата Ви, със семейството Ви и с вас самите.

Връзката с децата: Как подхранваме връзката с децата си? Как ги подкрепяме да се справят с емоциите си? Проявяваме ли емпатия към тях или бързаме да искаме съдействие от тяхна страна? Слушаме ли ги достатъчно дълго и колко е достатъчно дълго? Приемаме ли ги за наши партньори? Как поставяме граници? Имат ли ни доверие да ни споделят тревогите си? Мога ли да отказвам с любов? Позволявам ли си да съм уязвим пред децата си? Мога ли да чуя и това, което казват и това, което премълчават? 

Връзката в семейството: Как подхранваме връзката с партньора си/ бащата на детето? Как постигаме съгласие? Как се свързваме един с друг когато сме на различно мнение и не можем да постигнем съгласие? Как уважаваме различнията си? Как се справяме с различията в подходите на поколенията – връзките с баби и дядовци? Премълчаваме ли чувствата и потребностите си в името на мира? Отказваме ли се от свои потребности в името на заедността? Слушам ли, за да чуя или слушам, за да отговоря/оспоря? Как заъвършвам за себе си и с другия трудните ситуации, в които сме се наранили?

Връзката с мен самия: Как подхранваме връзката със себе? Как се грижим за емоциалното си състояние? Отделяме ли време за потребностите си? Пренебрегваме ли себе си в името на семейството/ децата или правим себе си и личните си потребности по-важни от тези на семейството/децата? Уважваме ли границите си? Как се отнасяме към себе си в случаите, когато грешим? Как се справяме с гнева си? Повтаряме ли или променяме модела на взаимодействие, който имаме от своите родители? Проявяваме ли емпатия към себе си или се осъждаме?

Автор и водещ на курса: Емилия Илиева

Емилия е определяна от мнозина като лицето на Ненасилствената комуникацията (ННК) в България. Тя е един от първите обучители за България и основният, който през последните 12 години системно развива както популярността на метода в страната, така и екипи от хора, които да го прилагат и преподават нататък.

Провела е стотици обучения, лекции и семинари в България и Европа свързани с темата за Ненасилствената комуникация и Емпатията. Повече информация: www.emiliailieva.com 

Какво включва онлайн курсът?

12 теми в 12 седмици

Обучение без стрес съобразено с вашия ритъм на живот

12 години опит и практика по Ненасилствена комуникация и Емпатия

Курсът протича като поредица от 12 теми, разделени в 12 седмици, които са представени в комбинация от кратка теория и практически упражнения за съответната тема. Някои от упражненията са за себерефлексия, осъзнаване на вярванията ни и проверка дали и доколко те ни подкрепят в ролята ни на родители. Други са за по-дълбоко свързване със себе си на нивото на емоциите и потребностите ни. Трети са упражнения, свързани с външния свят – касаят предприемането на действия по отношение на заявяване и изразяване на себе си или изслушване на другите и даване на емпатия.

Всеки от 12-те модула ще получавате на електронната си поща в предварително известни дни и ще имате една седмица, за да прочетете материала, да си направите упражненията и да споделите по тях.

За участниците в курса ще бъде създадена затворена Фейсбук група, в която да се споделят въпроси, прозрения и идеи и да получавате обратна връзка от водещата по конкретни теми или ситуации, които възникват в контекста на прилагане на теорията на практика.

В рамките на курса ще имате и специалнен партньор (друг участник в курса), с който да обсъждате някои от упражненията, да споделяте и да се подкрепяте.

Цена на курса: 290 лева

Цената включва:

  • индивидуална подкрепа по конкретен въпрос при регистрацията за курса
  • участие в целия курс от 12 модула (комбинация от теория и практически упражнения),
  • достъп до заторена Фейсбук група с всички участници
  • неограничен брой въпроси по теми, които са ви актуални.

Регистрация и въпросиinfo@communication-academy.eu 

Повече информация: http://emiliailieva.com/ненасилствена-комуникация-родители/

http://communication-academy.eu/предстоящи-събития/ннк-за-родители-онлайн-курс/

 

FB2