Обучение по EMDR психотерапия – 08-11 ноември 2018 – София

EMDR350
 
EMDR ПСИХОТЕРАПИЯ
 
 EMDR ТРЕНИНГ ЦЕНТЪР – БЪЛГАРИЯ
и
ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ
 
в партньорство с
 
„EMDR EUROPE”
 и
„EMDR ISRAEL”
 

организират за девети пореден път
 
Сертификационна тренинг програма по EMDR психотерапия
 
Първи модул
08 – 11 ноември 2018
София
 

 Броят на участниците в обучението е ограничен, необходимо е предварително записване.

Предвидена е значима отстъпка при внасянето на таксата
до
8-ми септември 2018 г.

Обучението по EMDR психотерапия е предназначено за специалисти с магистърска степен в една от следните специалности – психология, клинична социална работа, хуманитарна медицина
 
Сертификационната програма се състои от 2 обучителни модула с обща продължителност 7 дни и 4 еднодневни групови супервизии.
 
Към обучението има преведено на български печатно ръководство.
 
Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули.

 

Водещ:
Д-р Уди Орен
 
Д-р Уди Орен е председател на EMDR Europe Association,  съосновател и съпредседател на EMDR – Израел и директор на Israeli EMDR Institute. Д-р. Уди Орен е оторизиран EMDR преподавател на EMDR Institute USA. Той е обучен от създателя на метода д-р Франсин Шапиро и води обучения и семинари в Израел, Турция, Гърция, Чехия, Италия, Русия, Хонг Конг, Шриланка, Република Корея и България.
 
Д-р Орен е клиничен психолог със специализация в работата с тревожни разстройства, емоционални травми причинени от военни действия, както и психологическите аспекти при тежки заболявания. Дълги години е преподавал в Harvard Medical School – Boston, и Tel-Aviv University Medical School Israel.
 
EMDR
Създателката на метода EMDR д-р Франсин Шапиро е психолог и водещ изследовател в Института за Психологически Изследвания в Пало Алто, Калифорния, изпълнителен директор на EMDR Institute в Уотсънвил, както и основател и председател на Хуманитарната EMDR програма за оказване на помощ.
Тя е лауреат на престижната награда за научни постижения в областта на психологията на Калифорнийската Асоциация по Психология, както и на международната награда „Зигмунд Фройд” присъждана от  Световния съвет по психотерапия. Д-р Шапиро е определена като един от "световно значимите експерти" от Американската Психологическа Асоциация  и от Канадската Психологическа Асоциация.
 
Методът  „Eye Movement Desensitization and Reprocessing” (EMDR), в превод на български „Десенситизация и Повторна Преработка на Информация посредством Движение на Очите" е иновативна психотерапия, която досега успешно е помогнала на стотици хиляди хора, имащи психологически затруднения и проблеми, в основата на които стоят някои видове емоционално травматични преживявания, като сексуални малтретирания, пренебрегване и отблъскване в детските години, автомобилни катастрофи и други видове инциденти и насилие. EMDR е успешна също и при третирането на оплаквания като тревожност, проблеми свързани със себеоценката и други свързани с тревожността разстройства.
 
EMDR е подход към психотерапията, който се състои от принципи, процедури и протоколи. Това не е проста техника, характеризираща се основно с очните движения. EMDR се обляга на предпоставката, че всеки човек има както вродена склонност да се движи към здраве и цялост, така и вътрешна способност да го постигне. EMDR се основава на психологическата наука и черпи както от психологическата теория, така и от изследванията на мозъка. EMDR интегрира елементи от психологическата теория (афект, привързване, поведение, био-информационна преработка, когнитивни, хуманистични, семейни системи, психодинамика и соматични теории) и психотерапията (телесно ориентирана, когнитивно-поведенческа, интерперсонална, личностно ориентирана и психодинамична) и ги комбинира в стандартизиран комплект процедури и клинични протоколи. Изследванията за това как мозъка обработва информация и генерира съзнание също допринасят за еволюцията на теорията и практиката на EMDR.
 
ПРЕСЛЕДВАНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ EMDR ПОДХОДА В ПСИХОТЕРАПИЯТА:
•   Да осигури на първо място безопасен, възможно най-бърз и ефективен  терапевтичен процес
•   Да осигури подходящо, адаптивно и екологично разрешение на актуалните проблеми на клиента
•  Да инкорпорира нови умения, поведения и вярвания свързани със себеусещането на клиента, за да оптимизира капацитета му за адаптивно поведение и отговор в контекста на всекидневния му живот.
 
Повече информация за EMDR и за предстоящия тренинг, можете да намерите
като кликнете върху следващия линк:
 
http://www.emdr-training-bulgaria.org/10541073109110951077108510801077.html
 
Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно входните условия за участие, такси, срокове за внасяне, отстъпки, дати на модули и т.н., на посочения имейл адрес – emdr.bulgaria@gmail.com
 
Сърдечни поздрави,

ЕКИПЪТ на EMDR ТРЕНИНГ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ
 
FB2