Представяне на „Все така върви Бог по Земята“ – 17 януари – Варна 

Клуб-Библиотека
   "Виделина"
(„Цар Симеон I”27, ет.2, ст.6)
тел.: 64-89-22; 0894/790 909
 
Лекции, семинари, курсове, представяния на книги и прожекции в областта на езотериката, приложната психология, духовните учения, здравословния начин на живот, най-новите научни открития, квантовата физика, историята и др.
                   ********************************************
 
Заповядайте
 
на
 
17.01.2013 четвъртък
 
от 18.30ч.  на
 
представяне на
книгата
 
"Все така върви Бог по Земята"
 
от авторката
 
Искра Христова
 
 
 

 

За тези, които знаят,

че приказките са истински, а

Животът е най-великата от тях, защото е сътворена от

Твореца – Единствения,

и винаги намира с какво да ни удиви!

 
Заповядайте!
 
Вход: дарение зала
 
Искра Христова :
 
Посвещавам на този, който възкръсна за нас,
който възкръсва в нас.
 
”Където е текло,
пак ще тече.”
 
Винаги съм възприемала Библията като разкази за древни събития, които са толкова далечни, както митовете и легендите, и също като тях донякъде приказка, предавана през вековете, в която разказвачите и преводачите нещичко са поизменили, докато се е получило онова, което е достигнало до нас. Гледала съм на тази книга като на сборник от притчи, определящи морални норми в живота. Да, случили са се някакви събития. И какво от това? Какво ли не се случва по света? И какво отношение има тази древност към сегашното време, към моя живот? Вярно, учението на Исус Христос и днес вълнува милиони души, говори се за Второ пришествие, но думите са си думи, а животът си върви… Никога не съм и помисляла, че е възможно в нашия свят да оживеят библейските образи, нещо повече, ние, съвременните хора, да станем участници в следващите епизоди на сериала, казано на съвременен език. Още по-малко ми е минавало през ум, че моето място в дъното на залата, отбелязано на картата на света с малко петънце, наречено България, в даден момент ще се окаже в центъра на Вселенската сцена и от обикновен, не особено заинтерeсован зрител, ще се превърна в активен участник в голямата игра на Живота, както, впрочем, и вие.
 
Всъщност онези, паметни за шепата участници в тях, събития останаха незабелязани от света, подобно на много други обикновени човешки съдби, колкото и драматични да са те.
 
Всеки си има своята житейски приказка: Шърли Маклейн – Камино, Ернст Мулдашев – своите Тибетски открития, Берд Сполдинг – източните си експедиции, Атрею от “Приказка без край” на Михаел Енде – пътуването си към Уйулала, а аз – Рилската си пътека.
Известно е, че животът понякога е по-невероятен и от най-развихрените човешки фантазии. Всички, абсолютно всички пътища и възможности, са разписани и съществуват във Всемира; не случайно е речено, че “всички пътища са Божии”. Невъзможен вариант няма. Ние сме тези, които правим избор коя от всички пътеки да извървим. Най-често, с нашите обикновени мисли и мечти, ние си разписваме съвсем обикновени събития в живота, такива, каквито виждаме всеки ден край себе си или по филмите… И мечтите ни, колкото и да са смели, са ограничени от представите ни за вероятното, допустимото и възможното… Обаче Божиите фантазии и възможности са неограничени. Така че, когато оставим на своето Висше Аз, което е част от Божествената сфера, да ни води, нашият избор се превръща само в рамка, която Духът запълва според своите виждания; тогава животът ни се превръща във вълшебна приказка…
 
Тук ще разкажа за онези няколко августовски Рилски дни на далечната 1999 година, които се оказаха съдбовни за мен.
 
В тази книга вместо илюстрации съм използвала стихове:
 
Най-големите тайни
 
Най-големите тайни не се пазят скрити
зад дебели стени, зад ключалки безчет.
Те на всички човеци блестят пред очите.
Който може, ги вижда и бърза напред.
 
Който тайните знае, дори да опита
да дари ги на друг, не успява – съдба! –
всеки сам извървява пътеката вита,
сам открива върховните тайни в света.
 
Никой никому никаква вяра не хваща.
Всеки има, каквото е в опит добил.
Затова, който знае, мълчи
и изпраща само помощ на търсещи, жадни души.
 
Най-големите тайни очакват ни с трепет.
А на всеки е даден надежден компас,
който води без глас умовете ни слепи.
И за всеки въпрос има отговор в нас.

 

Кратко представяне на книгата

 

Можете да закупите книгата тук: http://www.videlinabook.com/product.php?ProductID=3623

 

Блог: Поетично слово Искра Христова

 

Изтегли PDF