Прожекция на „Лицето на раждането“ – 14 май – Клуб-Библиотека „Виделина“

Клуб-Библиотека "Виделина"

(„Цар Симеон I”27, ет.2, ст.6)

тел.: 052/64-89-22; 0877/077 651

Лекции, семинари, курсове, сбирки, представяния на книги и прожекции в областта на езотериката, приложната психология, духовните учения, здравословния начин на живот, най-новите научни открития, квантовата физика, историята

 ********************************************

Световна седмица за уважение към раждането 2014 г.
под надслов „Раждането носи сила“

ПОКАНА

Център „Градината на живота“ и Клуб-Библиотека „Виделина“

Ви канят на прожекция на документалния филм

„Лицето на раждането“

на 14 май (сряда) от 18:30 ч.

гр. Варна, ул. „Цар Симеон І“ № 27, ет. 2, стая 6

Face of birth picЛИЦЕТО НА РАЖДАНЕТО” е продукция, която показва реалното измерение на раждането в живота на всяка жена.  Независимо от етнос, възраст, образование, професионален и социален статус всяка жена има своята лична чувственост, потребности и очаквания за този важен момент от нейния живот. Филмът поставя във фокус потребността на различните жени от едно и също нещо СВОБОДЕН ЛИЧЕН ИЗБОР на обстоятелствата на раждането, който да овластява майката и да я подкрепи като жена за предстоящото майчинство.

Разглеждайки родилните истории на няколко майки, продукцията демонстрира въздействието на обстоятелствата и преживяното при раждането върху живота на жената и разкрива значението на информираността при вземането на решенията относно това важно събитие. Филмиран в различни краища на света, „Лицето на раждането“ ни запознава с мненията на експерти и специалисти от системата на родилната помощ, чрез които разкрива кои аспекти на тази система могат да работят в полза на майките и кои – не. Важен въпрос, който разглежда филмът, се отнася до високата стойност на нарастващия брой интервенции при раждането, за които научните доказателства сочат, че носят вреда или най-малкото липса на ясна полза за бебето и майката.

Световната седмица за уважение към раждането е инициатива с 10-годишна история, родена във Франция, която бързо се разпространява в много страни по света. Инициативата има за цел да насочи вниманието към различни теми, свързани със спокойното раждане и правата на раждащите жени. През 2014 г. фокусът на инициативите е върху потенциала на раждането, когато жената го изживее пълноценно, да донесе увереност, сила, положителна себеоценка както на майката, така и на асистиращите и подкрепящите я специалисти, близки, помощници.

http://www.faceofbirth.com/testimonials.htm

Вход свободен/дарения зала и права за излъчване

За информация: тел. 0889 306 731, 0899 430 120, 052 648 922

Picture mom Face of Birth

 

FB2

 

 

 

Изтегли PDF