Събор за древното познание и сила на българите – 12-15 април – Казанлък

Форум и събор за древното познание и сила на българите. Траките, рода Дуло, Атила, Богомилите.

Съобразено със силата и енергията на природата и загадъчния град на траките „Севтополис“

Дати: 12 – 15 април 2018 – гр.Казанлък,  Дом на Културата „Арсенал“ и язовир Копринка.

Организатори: Фондация „Виделей”, Сдружение „България – Дух и Култура”, Фондация „Духовен център Слънце”, Сдружение „Геум“ 

Събитието се провежда за 5-ти пореден път. След много успешните прояви на форума в гр.Шумен и гр.Велики Преслав, тази година се организира в  столицата на траките гр.Казанлък. Идеята за провеждането му около сакралния древен град Севтополис се ражда от известния писател и изследовател Христо Буковски заедно със създателя на тези събития и култов водещ на езотеричното предаване „Последни Дни“ Асен Асенов. Това е естествено продължение на инициативата за съхранение и разпространение на българския дух и култура с начало 2004г., възникнала като като поредица от ТВ предавания, семинари, събори, беседи и пътешествия. 

Събитието е с вход свободен и ще се провежда в два етапа благодарение на Община Казанлък:

Лекционна част:  беседи, представяне на автори в голямата зала на Дома на Културата „Арсенал“ гр. Казанлък.

Участниците ще се радват на беседи от ерудирани, писатели, учени, професори, изследователи и езотерици. Ще има изложение и представяне на авторски книги, изложба на картини, произведения на изкуството и уникални енергийни съоръжения представяни за първи път в България.

Вторият етап е след 18:00 ч. и се провежда на брега на яз.Копринка около два  хотела в които се настаняваме – на  20-50 метра от тях. Той включва три вечери с  музикално-фолклорна програма, лагерни огньове, беседи под звездите, самодейни изяви, замесване и изпичане на специален жив хляб по зодии с вода от 11 манастира, построени върху древни светилища, тракийски ритуал, разходки в борова гора и язовирната стена, плаващи огньове във водата на язовира и изненади…

Това са и местата за провеждане на сутрешните ни събития: дихателни и здравословни практики, енергийни упражнения и Паневритмия. Всеки един от гостите на събитието може да вземе участие в тези практики.

– ВХОД СВОБОДЕН (дарение от сърце) за Хора СВОБОДНИ! Българи – Хора на ДУХА!!! 

Това са хората, сърцевината на импулса:

Христо и Галя Маджарови, Георги Изворски, Христо Буковски, Георги Мелихранов, Спас Мавров, Филип Филипов, Асен Асенов

 Очаквайте програмата, а ето част от поканените лектори: 

– Проф. Валерия Фол (повече инфо ТУК )

– Проф. Диана Гергова (повече инфо ТУК)

– Проф. Добрин Добрев  (повече инфо ТУК)

– Проф.Веселин Панайотов (повече инфо ТУК)

– Проф. Христо Смоленов (повече инфо ТУК )

– Доц. Веселина Вачкова (повече инфо ТУК)

– Христо Буковски – писател, изследовател на богомилството (повече инфо ТУК)

– Академици към чувашкия университет Христо и Галя Маджарови (повече инфо ТУК)

– Филип Филипов – астролог, астроном, физик, философ и изследовател (повече инфо ТУК)

– Спас Мавров – тангрист, писател, изследовател, скулптор, преподавател, езотерик (повече инфо ТУК)

– Георги Мелихранов – психолог, езотерик, изследовател (повече инфо ТУК)  

– Мария Арабаджиева – изследовател, лектор, езотерик.:През 1994 г. издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ ( “АБАГАР ХОЛДИНГ” ООД) създаде единствения по рода си в България Клуб на книгата, организиран по модела на световните клубни системи, в който към 2012 г. членуват повече от 7000 души от цялата страна, както и живеещи в чужбина българи. Днес издателство „МАРИЯ АРАБАДЖИЕВА“ (АБАГАР – София) е едно от престижните български издателства. За период от 22 години са издадени над 1000 заглавия (повече инфо и видео ТУК)

– Лечителя Никола Стоянчев – вдигнал на крак и подарил усмивката от живота на стотици хора (повече инфо ТУК)

– Александър Стойчев – журналист, изследовател на древните български хроники и Волжска България, библиофил, лектор (повече инфо тук)

– Уста Дарин – Възпитаник на Тревненската художествена школа и Художествената академия „Николай Павлович“, със специалност дърворезба-художествена обработка на дървото. Той е единственият титулован „уста“ (първомайстор) в България, продължител на род с традиции в строителството. Създава високо енергийни инструменти и произведения на изкуството – столове, тронове с кристали, детски ясли, жезли, иконостаси и др. (За повече инфо – тук – след 11-та минута)

Очаквайте допълване на списъка с лектори и съвсем скоро порограмата по дни!

С медийната подкрепа на „Списание 8“, телевизия ”BTV” –  „Мистична България”RN Media Group“, Вестник „Компас“, радио „Мая“, ТВ „Канал 0″, „Духовна общност България“, „Форум Здраве“, „Здрав Живот“, „Лечител“, „Български народни традиции“, Информационен Център „Виделина“, „Дух-Традиции-Култура“, „Древните Знания“ и др.

Информация относно местата за провеждане и как може да участваме – предоставяме възможност за избор при настаняване и посочваме хотелите. Всеки сам или с приятели си прави резервация в хотел по избор (за сега два), като молбата ни е да се изпрати до нас мейл с двете имената само на български език и телефон на мейл: sabor.videlei@abv.bg 

Телефони за информация:

Диана Кръстева : 0889 220 527

Асен Асенов : 0897 660 662

Борис Бедросов 0888 448 882