„САМООЦЕНКАТА“ – неорайхианска психоаналитична група – 1 април – Варна

"САМООЦЕНКАТА" – неорайхианска психоаналитична група

 

IMG_2668Каним Ви на едно пътуване навътре към душите ви, към скрити съкровища и заровени тайни. Път към нещо ново, което ще научите за себе си. Път с Любов. Ще работим основно върху темата: Кой съм аз, като изследваме самооценката си и разширим граници и хоризонти. Тематично, предвид датата, ще се докоснем и до табутата – Лъжа, Срам, Вина. Елате на еднодневно приключение, няма да си тръгнете без открито съкровище!

Самооценката – къде расте, яде ли се или се гради?

Всеки ще се съгласи, че добрата, окуражителна самооценка е много важна, но само малцина разбират как да я постигнат или да открият пътя за осъзнаването на собствената си значимост.

Самооценката е точно това, което и думата предполага – оценка или представа, която имаме за себе си.

Как се изгражда тя?

Тя се формира на база идеи, които сме сформирали през годините. Но тези идеи често са чужди (особено в ранната ни възраст). Докато сме крехки и незрели, ние възприемаме за себе си чуждата оценка като чиста монета. Мама ми каза, че не мога да пея – значи не мога. Петьо ми каза, че имам дебели крака. Не съм красива. Учителят по математика ме посъветва да не си губя времето със задачи, а аз харесвах да ги решавам – станах шофьор, но не съм щастлив….

След като тази оценка или представа се запечати в подсъзнанието, тя започва да живее сама за себе си и забравяме, че ние самите сме я създали и позволили тя да определя пътя ни.

Добрата новина е, че след като ние сме създателите й, от нас зависи и е в абсолютните ни възможности да я променим и изградим отново.

В детството, когато се образуват ценностите на човека, ние попиваме представата за себе си от околните. И ако родителите ни са ни дарявали с любов и подкрепа, то най-вероятно, ние ще се чувстваме добре и ще сме уверени в себе си. Ако родителите ни са ни обиждали, подигравали или омаловажавали, ние ще имаме не толкова позитивна самооценка.

Изградете си стабилна самооценка!

Ако не се грижите за една кола, тя неминуемо ще се превърне в развалина. Ако престанете да поддържате дома си, той ще започне да се руши. Точно по същия начин е нужно да полагате грижи за своята самооценка, ако искате да сте силни и бликащи от енергия.

Невежеството и пренебрежението към себе си ще понижат самооценката ви. Поемете своята отговорност. Приемете за себе си правилото да се грижите за отношението към себе си, както за самия себе си.

Животът е пълен с възникващи разочарования, душевна болка, поражения и проблеми. Ако не сте внимателни, тези тежести просто ще би повлекат надолу. Необходимо е редовно да укрепвате своята самооценка и да не й позволявате да се руши.

Можете да започнете този процес като посетите групата ни и заедно ще сътворим план за постигане онова, за което мечтаете! Защото мечтите са за да се сбъдват!

И тъй като групата ще се проведе на емблематичната хумористична дат – 1 април ще се докоснем и до темата за ЛЪЖАТА .

Що е то ЛЪЖА – лоша ли е, необходима ли или е задължителна и добра понякога?

Първи април е ден на Лъжата? Трябва ли ни специален ден, за да си позволим да излъжем? А защо?

Ако имате един ден, в който е позволено да излъжете и да направите всичко забранено , без никой никога да разбере – какво би било то?

А ако има друг ден, в който може да си признаете всичко скрито, да кажете всички истини и неща, които сте премълчавали, сдържали и пазили в дълбока тайна – кои биха били те?

Защо ни е трудно да „бъдем по себе си”? Да се разсъблечем пласт по пласт от Предразсъдъците, Гордостта, Егото, Страха, Унижението и Срама?

В тази група ще имате възможност да погледнете на тези ограничения и догми по различен начин. Ще откриете нови смисли , там където най-малко очаквате.

Очакваме ви!

 

Водещи:

Надежда Борисова – психолог, психотерапевт

Полина Иванова – психолог, психотерапевт

 

Кога:  01 април 2017
От: 10:30 – 17:00 часа
Цена: 50 лева

 

Неорайхианската аналитична психотерапия разглежда човека в неговата цялост –
тяло, душа, психика!

 

За въпроси и записване: 0885 547 681 – Надежда
nadejdaf83@gmail.com

 

 

FB2