За първи път в България – Обучение по ПСИХОЛОГИЯ НА ЕНЕАГРАМАТА – 12-14 май 2017

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

 

ПСИХОЛОГИЯ НА ЕНЕАГРАМАТА

 

ЕМИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

в партньорство с

LIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA – ФРАНЦИЯ

организират 

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИОННА ТРЕНИНГ ПРОГРАМА

ЗА КОНСУЛТАНТИ ПО ЕУФОНИЧНА МЕДИАЦИЯ И ЕНЕАГРАМА

Първи модул

12 – 14 Май 2017 г.

гр. София

 Предвидена е значима отстъпка при внасянето на таксата
до 14-ти Март 2017 г.

Обучението се състои от 4 тридневни тренинг модула,
с обща продължителност от 12 дни.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии. След успешното покриване на сертификационните изисквания участниците получават сертификат от Libre Universite du Samadeva, удостоверяващ оторизацията им като консултанти по енеаграма.

Към обучението има преведено на български печатно ръководство.

Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули

Водещ:

Алан Гудборн

Алан е един от преподавателите на Свободния университет Самадева. Той е сертифициран обучител по еуфонична медиация и Енеаграма, телесно-ориентирани трансформативни практики, енергийни и мануални техники и др. Алан идва от сферата на бизнеса, където е заемал длъжности на високо управленско ниво, което понастоящем му е от голяма помощ при воденето на обучения по Енеаграма и бизнес коучинг. Той води обучения във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, а сега и в България.

Енеаграма и Процес ЕМ

Основи на взаимоотношенията при оказване на помощ

Много хора имат желанието да помагат. Желанието да се грижим и да облекчим страданието на друг човек е нещо много положително, но изисква познания, навици и умения. Затова е нужна определена степен на емоционална зрялост, която се появява като резултат от жизнения опит и преодоляването на определени житейски трудности. Обучението е с продължителност 12 дни и включва всичките необходими за работата с клиенти инструменти, така че работата с клиента и съпровождането му в процеса на промяна, да може да се превърне в един плавен процес, воден от компетентността и умението на консултанта. 

Психология на Енеаграмата

Енеаграмата ни учи на това, че съществуват 9 характерови типологии, които произхождат от 9 вида обуславяне. Това, кои сме ние или по-скоро това, за какви се възприемаме, произлиза като резултат от нашето обуславяне в детска възраст, когато научаваме, че биха ни обичали, ценили или приемали, „ако…” развием определени качества. Но, тъй като тези качества буквално са ни натрапени, те стават за нас източник на страдание и ни откъсват от истинската ни природа.

Това обучение ни позволява да осъзнаем кои са източниците на страданието, които пречат на човека да достигне до истинската си природа. Познаването на този подход към личността е неизчерпаем извор на открития и забележителен инструмент за диагностика и определяне на природата на нашите ограничения и страдания. Психологията на Енеаграмата също така ни позволява да осъзнаем собствените си богатства и способността да помагаме на другите да развиват своя потенциал. 

Процесът EM

Процесът EМ или изкуството на Еуфоничната Медиация, ни предлага един нов език при взаимоотношенията, базиран на основите на Есенциалната психология, създадена от Идрис Лаор, включвайки в себе си и някои аспекти от работата на Маршал Розенберг, създателят на Ненасилствената Комуникация. EМ е процес, насочен към това, което присъства в нас в настоящия момент. EМ ни позволява да се превърнем в истински хармонизиращ фактор, където и да се намираме, като също така ни помага да създаваме едни истински взаимоотношения с другите хора.

ЕСЕНЦИАЛНА ПСИХОЛОГИЯ

Кое е уникалното в тази програма?

Предметът на ЕСЕНЦИАЛНАТА ПСИХОЛОГИЯ е преди всичко холистичният, глобален и цялостен поглед към човека, разглеждащ не само неговата личност, формирана от семейното, социалното и културалното възпитание, но също така и неговата СЪЩНОСТ – неговата дълбинна природа.

 

Повече информация за Енеаграмата, както и за предстоящия тренинг

можете да намерите като кликнете върху следващите линкове:

http://integral-bg.eu/content/view/157/175/lang,bg/

http://integral-bg.eu/content/view/159/177/

http://integral-bg.eu/content/view/159/177/1/1/

http://integral-bg.eu/content/view/160/178/

http://integral-bg.eu/content/view/158/176/
 

Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно такси, срокове, дати и т.н., на посоченият  имейл адрес integral.institutebg@gmail.com

 

Сърдечни поздрави

Екипът на ИИР 

– 

www.integral-bg.eu

 

FB2