Само 2 свободни места за Обучението по Интегрално консултиране® – 25-28 юли – София

 
ИНТЕГРАЛНО КОНСУЛТИРАНЕ
 
ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ
 
в партньорство с
 
Institute for Integral Training and Coaching Austria 
 
организират 
 
Сертификационна тренинг програма за интегрални консултанти
 
Първи модул
25 – 28 Юли 2019
гр. София
 
ЗА МОМЕНТА ИМА ОСТАНАЛИ 2 СВОБОДНИ МЕСТА
В ТРЕНИНГ ГРУПАТА
 
Предвидена е отстъпка при авансово внасяне на таксата до 25-ти Май
 
Обучението за интегрални консултанти е предназначено, както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии. 
 
След покриването на сертификационните изисквания, участниците в тренинга ще получат сертификат от   Institute for Integral Training and Coaching – Austria ”,  удостоверяващ оторизацията им като сертифицирани интегрални консултанти.
 
Към обучението има преведено на български печатно ръководство. 
 
Осигурен е превод на български по време на обучителните модули.
 
Водещи: 
 
Д-р Вилфрид Ерман
 
Д-р Вилфрид Ерман е учредител и съпредседател на Институт за Интегрален Тренинг и Коучинг – Австрия. Д-р Ерман е завършил няколко магистърски и докторски програми по психология, психотерапия, философия, педагогика, история и политически науки. Преминал е през обучение и е сертифициран в клиент-центрирана терапия, няколко дихателни модалности, телесно-ориентирана терапия, системни констелации, травма терапия и работа с трансперсонални състояния на съзнанието. Той е автор на книгата "Съзнание в еволюция – седем стъпки на интегралното изцеление". Д-р Ерман води тренинги, семинари и уъркшопи в Австрия, Германия, Италия, Ирландия, Русия, Украйна, Унгария и Гърция. 
 
Биргит Алфелд-Ерман
 
Биргит Алфелд-Ерман е учредител и съпредседател на Институт за Интегрален Тренинг и Коучинг – Австрия. Биргит е психолог, психотерапевт и корпоративен коуч и обучител. Тя е обучена и сертифицирана в Хуманистична психология, Гещалт терапия, Системна фамилна терапия, Ребъртинг, Интегративно Дишане и Корпоративен Коучинг. Биргит Алфелд-Ерман води тренинги, семинари и уъркшопи в Австрия, Германия, Швейцария и Гърция.
 
Интегралният подход на Кен Уилбър:
 
Интегралната теория е синтезирана философия и психология, развита в края на 20-ти век от световно известния американски философ Кен Уилбър. Тази вдъхновяваща нова теория, която обединява тялото, ума, емоциите и духа в сферата на себеразвитието, културата, социума и природата, ни дава  един брилянтен синтез между ученията на великите духовни традиции и западната психология. Уилбър отива отвъд простата еклектика или субективния миш-маш, като обединява стотици системи от всички епохи и култури от целия свят, и установява техните общи основи, свързвайки ги с помощта на моделите които са основополагащите камъни на интегралната теория – четирите квадранта, нивата и линиите на развитие, състоянията на съзнанието и типовете съзнание. Създаването на интегралната теория на развитието, която обхваща периода на ранното детство, минава през така наречения "нормален" живот на възрастния човек и достига до духовното пробуждане или Буда-съзнанието, само по себе си е забележително постижение на нашето време, а също и необходима стъпка, ако желаем да имаме една глобална психология и глобална духовност в една глобална епоха. Защо да не съберем в едно познанията за тялото, ума, душата и духа, които са натрупани в течение на историческото развитие на човечеството, в различни епохи и на различни места по земята и да получим една всеобхватна психология и философия? Уилбър прави точно това.
 
Можете да прочетете повече за интегралния модел на Кен Уилбър, като кликнете на следващият линк – https://integral-bg.eu/oshte-za-integralniyat-podhod/
 
Интегралната Психология:
 
Основна мисия: интегриране на всичко в областта на психологията и духовността.
Интегралната психология е най-авангардното направление в психологията, базирано на интегралната теория разработена от Кен Уилбър. Същността на интегралната теория и на интегралната психология е да се създаде глобална психология, където психологическите принципи и прозрения на запада и изтока, на юга и на севера са обединени в един велик синтез. Станало е популярно да се казва "на изтока и запада". Но къде в тази полоса могат да се открият американските индианци например, африканските или австралийските шамани? Затова, интегралният модел предлага диалога да се разшири от  – "на изток и на запад" до – глобален диалог, които интегрира западната научна психология с духовното познание от всички епохи и географски области. Това е брак между науката и духовността. Какво ще стане, ако Фройд и Буда се сприятелят и направят заедно семинар? Какво ще стане, ако когнитивно-поведенческата терапия е приветствана точно колкото и сибирските шамански практики? Какво ще стане, ако Далай Лама срещне индианец и споделят своите прозрения за нашите вътрешни реалности? И накрая, какво ще стане ако съберем всички психологически аспекти на древните духовни школи, съвременните психотерапевтични методи и пост-модерните подходи в една съгласувана карта на човешката психика? Тогава получаваме интегралната психология, внушителният синтез на Кен Уилбър – така необходимата обща, глобална карта за едно глобално общество от психолози, йогини, лечители, шамани и духовни учители. Ние вярваме, че всички те имат значителен принос и е дошло времето да споделят своите знания  в рамка на откритост, взаимно разбирателство, състрадателна прегръдка и уважение. Ние се покланяме един пред друг и от сега нататък продължаваме заедно. Това е пост-постмодерното гледище, което наричаме интегрален подход.
 
Можете да прочетете повече за интегралната психология, като кликнете на следващия линк – https://integral-bg.eu/integralna-psihologiya/
 
Повече информация за Интегралния подход, за Интегралната Психология, както и за предстоящия тренинг можете да намерите като кликнете върху следващите линкове:
 
 
 
 
 
 
 
Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно такси, срокове, дати и отстъпки на следният имейл адрес –  integral.institutebg@gmail.com
 
 
Сърдечни поздрави,
Екипът на ИИР
–