Боуен – представяне и семинар – 16 – 18/05 – София

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА БОУЕН ТЕХНИКАТАБоуен - представяне и семинар - 16 - 18/05 - София
от Джулиан Бейкър 

Военномедицинска Академия, София – Кино салон
Сряда, 16 Май 2012г. от 18:00 до 20:00ч.
вход свободен

 

 

ДЖУЛИАН БЕЙКЪР  e директор на Европейския колеж по Боуен техника (ECBS, UK), преподавател и автор на книгата ‘Боуен Tехниката’ и един от водещите световни Боуен терапевти. Анатомист–изследовател, той се занимава с дисекция и изследва съединителната тъкан. Преподава дисекция на съединителната тъкан повече от пет години на магистри и докторанти, както и на терапевти и клиницисти. Член на ‘Института по анатомични науки’, той работи по проекти в насока ‘Интегративна анатомия’ и ‘Кинезиология и дисекция’, заедно с Проф. Гил Хедли /САЩ/, както и със световноизвестните физитерапевти на 21 век – Томас Майерс /САЩ/  и Джон Стеко /Италия/. Обучава следдипломни специализанти и физиотерапевти в Кралския колеж в Лондон, университета "Сейнт Андрюс", Шотландия; преподава в отделите по анатомия на Imperial College, Лондон. Използва Техниката Боуен в клиничната си практика вече повече от 22 години.
 

ЦЕЛТА НА ЛЕКЦИЯТА

o  Да се представят най-новите открития за движението и функцията на меките докосвания при изпълнението на Боуен техниката
o  Запознаване с работата при тази терапия, с фокус върху повърхностната фасция и невронните отговори
o    Запознаване с фасцията, съединителната тъкан, мускулната тъкан и тяхната комуникация и роля, работейки рамо до рамо и в подкрепа на ЦНС и ВНС
o  Представяне на някои взаимовръзки между свързването на диафрагмата и напречения М.abdominus. Как мускулите на външната част на корема се свързват с медиалните мускули и фасции на крака, М.adductor longus и М.sartorius
o    Демонстрация на някои техники за промяна на позицията на главата.Как главата, заседнала  напред във флексия, може да повлияе на много факори, относно начина, по който тялото се движи след това.
ТЕХНИКАТА БОУЕН е концепция за балансиране на тялото и активиране на самовъзстановителните потенциали, представена за първи път от Том Боуен /Австралия/. Вече обоснована от най-изтъкнатите изследователи на съвременната медицинска гилдия, методът е холистичната комбинация от въздействие върху физическото и психическото здраве. Пряко свързана с водната консумация и подобряване хомеостазата на тялото, тя облекчава и възстановява нормалния лимфен поток, без мускулите да се стискат и масажират. Ставите обикновено се самонаместват б ез допълнителни манипулации както в хиропрактиката. Мускулните напрежения и разтежения се преодоляват с лекота. Наблюдава се дълбока психическа релаксация и балансиране на вегетативните функции на тялото. Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото се самолекува. Тази неинвазивна, много нежна и мощно балансираща тялото ни техника  променя подхода към лечението в световен мащаб, като допълваща, ефективна, безопасна и евтина грижа за здравето.
Идеята ни е да представим пред медицинската общественост в България  тази сравнително нова алтернатива и възможностите, които тя предлага през един съвременен клиничен поглед на практик-изследовател. Презентацията е насочена и към всеки, който иска да се погрижи за здравето си, както и да помага на другите по един естествен и ефективен начин, базирайки се на най-новите научни открития за кинезиолигията на човека в 21 век и идеите на Том Боуен.
 
За повече информация: 
Радослав Радулов  0878 112 612  /  02 989 29 57  
 

 
Семинар с  Джулиян Бейкър  –  Боуен Техника
 
на тема: Диафрагма-Дихателна процедура, ТМJ–Глава
17 -19  Май 2012
София,  НСА Гурголят 1
 
Джулиян Бейкър е един от водещите световни Боуен терапевти, Директор на Европеиския колеж  по Боуен, преподавател и автор на Книгата ‘Боуен Tехниката’ дълги години работи върху физиологичните и клинични обосновки на въздеиствието на Боуен техниката. Анатомист–изследовател, той извършва задълбочени изследвания и дисекции, за да се разбере как, къде и какво се случва със съединителната тъкан  при Боуен техника. Преподава дисекция на  Фасцията и Съединителната тъкан повече от пет години на магистри  и докторанти, както и на терапевти и клиницисти. Член на ‘Института по анатомични науки’, той работи по проекти в насока ‘Интегративна анатомия’ и ‘Кинезиология  и  дисекция’, заедно с  Проф. Гил Хедли /САЩ/, както и със световноизвестните  физитерапевти на 21 век  – Томас Майерс /САЩ/  и Джон Стеко /Италия/. Обучава следдипломни специализанти и физиотерапевти в Кралския колеж в Лондон, университета "Сейнт Андрюс" Шотландия, преподава в отделите по анатомия в Imperial College, Лондон. Използва Техниката Боуен в клиничната си  практика и е преподавал на хиляди хора  в продължение на 22 години.
Двата семинара ще включват  теория на движението Боуен.  Ще се разяснява правилното разбиране и прилагане на това какво се случва в тялото и защо се прави всяко  движение. Ще получите отговор  къде и защо се правят отделните техники.
 
Диафрагмата не просто участва в процеса на дишане, но е основен играч в цялата гама от функции в организма. На този курс  ще проучим  причините за ходовете  на движения  Боуен и самите движения  Боуен, къде  се  изпълняват  те и какво е това което правят ,  как  се изпълняват и как работят.  В допълнение ще разгледаме въздействието на движенията Боуен  в други области на тялото, свързани с диафрагмата и дишането , ще се обсъдят  функциит е на  дишането и ЦНС и ВНС.

Нарушенията на  дишането  е изключително важно да се разберат в дълбочина, за да се  свърже с  цялостната ни  методика на лечение. Ние  трябва да разберем тези връзки, за да бъдем по-ефективни. Диафрагмата има редица  взаимовръзки и респективно има други начини и възможности за индиректно въздеиствие и лечение. Тя  е свързана  с  таза, врата, раменете и ТМС. Този семинар ще разгледа някои от тези връзки и начините, по които да ги третираме.

 
TMJ/Тембо-мандибуларна става
„Ръководителят” ТМС е основен балансьор за цялото тяло и има последици за области като диафрагмата и червата, както и лицето и главата.
Ние ще учим  анатомията и функцията на биомеханиката в тези области.
Ще се преподават и допълнителни техники.
Ще се съсредоточим  върху това как да се отнасяме към тези обичайни (травмиращи) позиции на тялото и  последствията от тях.
Ще  се учим  как да проучваме и изследваме  функционалното състояние на лицето след  удар на главата и компенсациите в останалата част на тялото.
Ще обсъдим Боуен движения, които вече използваме  и как да се адресират  и  други  проблеми в тази важна област(TMJ).
 
За повече информация: www.rrkarmen.com
Радослав Радулов  0878112612 / 02 9892957        
radulov@rrkarmen.com
 
 
 
Изтегли PDF-Семинар