Гостуване на международен хор „Виделина“ във Варна, Габрово, Пловдив – 8, 10 и 12 юли

Гостуване на международен хор "Виделина" във Варна, Габрово, Пловдив - 8, 10 и 12 юли

Международен хор "Виделина"
Хор "Музикална лаборатория за човека"
Филип Фало – диригент
Сесил Астрюк – диригент
Йордан Камджалов – диригент
Гиргина Гиргинова – сопран
Владимир Попов – баритон
Йоана Стратева – цигулка
Иво Бонев – пиано

Заповядайте, приятели! Вход свободен!

Концертите, които хор Виделина ще изнесе са посветени на музиката на духовния учител Петър Дънов (1864 – 1944)

Петър Дънов е духовен учител и музикант, който има значително влияние в родината си и извън нея, основавайки Бялото братство в началото на 20 век. Отличен цигулар, Учителя Петър Дънов е автор на около 250 мелодии. Музиката му е неразривна част от духовното учение, песните му благоприятстват за хармоничното развитие на човешкото същество.
 
След като е бил 20 години последовател на Учителя Петър Дънов, който го изпраща във Франция през 1937 г., учителят Омраам Микаел Айванов е пожелал и вдъхновил създаването на Всемирно бяло братство, най-напред във Франция през 1947 и впоследствие в много други страни. От самото начало той отдава първостепенно значение на пеенето на музиката на Учителя Петър Дънов като основна духовна практика. Хорът е съставен от певци от различни страни (Франция, Швейцария, Канада, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Испания, Камерун, Колумбия Конго, Полша, Русия и т.н.)
 
Хор Виделина изнася концерти в България през 1995 и 2003 г. , както и във Франция и Швейцария.
 
Концертите имат три допълнителни аспекта. Първият описва красотата на природата, която се отразява в човешката душа. Вторият ни потапя в мистично съзерцание. Третият ни насърчава да вървим напред по пътя на светлината и да преобразим света.
 
Гостуване на международен хор "Виделина" във Варна, Габрово, Пловдив - 8, 10 и 12 юли