Изложба живопис – Ники Христова – Варна

 
 
Галерия ДАРЗАЛАС
представя
 
НИКИ ХРИСТОВА
 
Весели образи от митологията и фолклора
 
Изложба живопис
 
1 април – 10 април 2011, GRAND MALL Varna, ет. 2
Откриване 1 април, 18.00 ч.
 
Изложба живопис - Ники Христова - ВарнаAlternative TextИзложба живопис - Ники Христова - Варна
Николина Христова е родена 1967 г. в София. В родния си град завършва ССХУ за приложни изкуства, специалност “Металопластика” и НХА “Николай Павлович”, специалност “Дизайн”. Живее във Варна.
   Авторката работи в различни области на визуалното изкуство – бижутерия, графична рисунка, илюстрация, маслена живопис, компютърна графика, творби на приложното изкуство.По оригинален начин съчетава различни техники и материали.
   В настоящата изложба са представени маслени картини, в които художничката изобразява фантастични същества с човешки лица и природни елементи. Картините, пропити с тънък естетически хумор, разкриват по откровен начин дълбоко заложени в човека чувства и страсти, алегорично представени чрез голотата и невинността отпреди първородния грях, показват по необикновен начин органичната връзка между човека и природата. Героитеизглеждат трогателно – комични в претенциозната атмосфера, която създават около себе си, а карикатурната им пластичност предизвиква усмивка. Част от замисъла са индивидуалните рамки с нестандартна неосецесионна форма и уникален цвят, както и металните орнаменти, които дават завършек на творбата.
   В изложбата ще се предлагат за продажба и репродукции на оригиналните платна и на други творби на художничката, защитени с релефен авторски печат с цел идеите и образите да достигнат до по широк кръг от хора, които не могат да си позволят оригинална картина. Самото място, където се провежда изложбата – Гранд Мол Варна, също е подбрано като пространство,  което се посещава от хора с различни интереси, а не само изкушени почитатели на изобразителното изкуство. Така кръгът на зрителите се разширява и позволява на художествената творба да навлезе  в пространството на новия и модерен център на съвременния град – МОЛА.