Йога на смеха срещу Паркинсон – 27 септември – Варна

Йога на смеха срещу Паркинсон - 27 септември - Варна

Йога на смеха срещу Паркинсон

Понякога да се посмееш е най-добрият лек! Йога на смеха във Варна за хора болни от Паркинсон

Втората среща на Паркисониците във Варна ще се проведе в малко по-различен формат. А именно – един час йога на смеха. Йога на смеха е един много приятен и физически ненатоварващ метод, който съчетава йога дишане, леки упражнения за растягане и много смях. Подходящ е за всички!

Място: Варна, ул. Иван Страцимир, 2Б, ет.5

Дата: петък, 27.09.19., 16:30-17:30

Ръководител: Добринка Тотева Горанова

Участието е безплатно.

Няма нужда от специално облекло или подготовка.

Целта на събитието е да се предостави възможност хората засегнати от болеста да се посмеят и разтоварят в приятна атмосфера. Добре дошли са и близки и приятели любопитни да изпробват метода! Срещата е подходяща за всички, които имат желание да се запознаят и с други болни от Паркинсон, да обменят опит и да се подкрепят взаимно.

За контакти: parkinson.grupa.varna@gmail.com,

тел.:  0898 931 874 или Фейсбукгрупа: „Паркинсон – група за обмяна на опит“

https://www.facebook.com/groups/2326536644075604/

Болестта на Паркинсон е прогресивно неврологично заболяване, което засяга около 15 000 души в България. Както при всички други хронични заболявания и тук е от значение не само диагнозата и медицинското лечение, а и подкрепата, която засегнатите получават от хората около тях и средата, в която живеят. Да поговориш с някого, който вече е минал по същия път често е изключително полезно и успокояващо.