Концерт „Любовта е извор” и Изложба „Духовното наследство на Учителя“, посветени на Учителя Петър Дънов – 7 март – Варна

Концерт „Любовта е извор”, посветен на Учителя Петър Дънов 

Преди 120 години, на 7 март 1897 г.,  се случва тайнство с неизмерима дълбочина и сила, при което Петър Дънов приема посвещение от най-висш порядък и мисията на Духовен Учител.

Концертът е посветен на това събитие и съчетава музика и Слово от Учителя, в изпълнение на:

– Йоана Стратева – цигулка,

– Виделин Джеджев – цигулка, 

– София Димитрова – сопран,

чете Мария Петкова.

 

Изложба „Духовното наследство на Учителя“

Документалната фотоизложба „Духовното наследство на Учителя“ за пръв път е представена в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” по случай 150 години от рождението на Учителя Петър Дънов, след което гостува на различни градове на страната: Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен, Търговище и др. Експозицията представя ръкописи, оригинални документи, първи издания на беседи на Учителя Петър Дънов.

Особен интерес за варненци  представляват фотосите и документите, разкриващи малко познатия живот на младия Дънов в периода след завръщането му от Америка, когато той живее във Варна (1895 г.-1906 г.) до установяването му в София.

Изложбата ще се открие във Варна на 7 март 2017 г. от 18 ч. в Градската художествена галерия „Борис Христов” и ще гостува в града ни до 27 март.

 

Вход: свободен

Concert I

Izlojba Petur Dunov