Лекция “Радиестезия и здраве – Знанието е сила” с Иван Паунов – 30 ноември – Варна

Лекция “Радиестезия и здраве – Знанието е сила”
 
Лекция “Радиестезия и здраве - Знанието е сила” с Иван Паунов - 30 ноември - Варна
 
30 ноември, събота, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа
Лекция “Радиестезия и здраве – Знанието е сила“, представена от Иван Паунов
 
Радиестезията е способност на хората чрез прости инструменти да откриват подземни води, рудни находища, метали, вредни излъчвания, да извършват енергийна медицинска диагностика на хора и животни; да подбират енергийно лечение, да проверяват за съвместимост между партньори в бизнеса и в семейния живот и др. Самият термин се състои от две думи: радио – означаващ излъчване на вълни и естезия, което означава чувстване, усещане, улавяне.
 
Защо е така? Защото всичко във Вселената предава и приема вълни. Това е непрекъснат процес. Способността на човек да “улавя” тези вълни и да ги разчита чрез радиестезични инструменти представлява радиестезията. Синоними на радиестезиятаса лозоходство, биолокация и други. Инструментариумът на радиестезиста включва махало, багети, багета-махало, радиестезични свидетели и др. Развитието на техниката спомогна за създаването специализирани уреди, като например цифров вълномер за регистриране на множество вълни и други, различни по предназначение апарати.
 
Основни акценти на лекцията:
 
* Защо Луи Тюрен нарича радиестезията „Наука на науките“? Принципите на Хермес Трисмегист и как неразбирането им води до път без изход. Моделът на атома на Ърнест Ръдърфорд и неговото развитие в радиестезичният инструментариум и как „науката„ отрича науката.
 
* Началото – как да измерим какво е полезно или вредно за нас – храни, козметика, лекарства, напитки, накити и някои „енергийни чудеса“?
 
* Представяне на Универсалната интегративна радиестезична методика – методът Пучко и неговото развитие и приложение сега, многомерният човек.
 
* Универсалната радиестезична методика като сфера за наблюдаване на енергийните дисбаланси в човешкия организъм:
  – точката в идеалния център на сферата и защо правата линия е „права и недостатъчна“ понякога, взаимодействия на сферата и правата линия;
  – външни влияния за енергийни дисбаланси на човешкия организъм – природни и не природни увреждащи въздействия;
  – собственият съществен „принос“ в енергийното ни разбалансиране или защо не трябва да строим жилище в блатото;
  – защо не следва да отричаме нищо, което не познаваме – тест за интелигентност?
  – да се защитим от каквото можем.
 
* Сдружението с нестопанска цел „Българско радиестезично общество“ и неговите цели.
 
* Време за въпроси.
 
ВХОД СВОБОДЕН!
 
За повече информация:  0897 757 560 – Диана Вълчева,
Член на Управителния съвет на Българско радиестезично общество