Обучение по Енергийна Психология – TBT® – Trauma Buster Technique

Обучение по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster Technique

ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

и

ИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ

в партньорство с

TBTTRAININGS

и

EFT-ZENTRUM-BERLIN

организират 

Сертификационно обучение

по

ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ – TBT®

TRAUMA BUSTER TECHNIQUE

ТЕХНИКА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРАВМАТА

10 – 13 Септември 2020 г. 

Предвидена е отстъпка при внасянето на таксата до 10-ти Юли 2020 г.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално в помагащите професии. 

Осигурен е превод на български по време на обучението.

Към обучението има преведено на български печатно ръководство.

Водещ – Катарина Зюнкел

Обучение по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster TechniqueКатарина Зюнкел е психотерапевт, холистичен терапевт, коуч и обучител с повече от 20 годишен опит. Тя е обучена в интегративна психотерапия, класическа хомеопатия, акупресура, Шиацу и други. Катарина е фасилитатор и обучител в няколко школи на направлението Енергийна психология, в това число –  EFT (ТЕС), Matrix Reimprinting (Пренареждане на матрицата), TBT – Trauma Buster Technique и др. За изминалите десетилетия тя е провела над 400 обучения в областта на енергийната психология, а също и семинари за професионалисти –  здравни специалисти, социални работници и полицаи, както и за широката публика, насочени към превенция на Бърнаут синдром, справянето с последствията от психична травма и поддържането на менталното здраве.

В терапевтичната си практика тя е провела вече хиляди сесии с клиенти, помагайки им да преминат през дълбок вътрешен процес на изцеление и на освобождаване от страданието, свързано с преживени в миналото травми.

Катарина за себе си:

Винаги търся най-ефективните в дългосрочен план начини да помагам на хората. TBT със сигурност е един от тях. Моето собствено развитие ми показа, че можем да намерим своето призвание и да водим щастлив живот, въпреки че в живота си сме се срещнали с голям брой житейски препятствия и сериозни психологически и/или физически наранявания. За мен е удоволствие да предавам нататък онова, което беше полезно за мен и за клиентите ми, откакто започнах да работя като психотерапевт и лечител преди около 25 години.“

Енергията, която влагаме в това да потискаме емоциите и усещанията от преживените в миналото ни травматични събития, е всъщност тази енергия, която ни е необходима и която ни липсва, за да можем да направим нужните промени, така че да живеем един истински и пълноценен живот.

Когато изцелявате травмата, вие изцелявате и нервната система, а когато изцелявате нервната система, вие изцелявате емоционалното тяло, когато изцелявате емоционалното тяло, вие изцелявате емпатичното тяло, а когато изцелявате емпатичното тяло, вие изцелявате вибрацията и веднъж след като вибрацията бива изцелена, реалността се променя.”

Защо е толкова важно да се освободим от ефекта на травматичните спомени? Искали ли сте някога да сте по-решителни, по-уверени в себе си и да можете да получите това, което искате по един безопасен и спокоен начин? Ако отговорът е „да“ – следният текст е за вас – https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677405367-e9bc6000-492c

Какво представлява метода TBT®

Trauma Buster Technique® (Техника за преодоляване на травма) е синтез между Енергийна психология и НЛП (Невролингвистично програмиране). Това е един мощен метод за елиминиране на симптомите на посттравматичния стрес и за цялостна промяна на вътрешните ни преживявания. ТВТ е лесна за научаване техника, независимо от езика, който говорим и независимо от пола, културата и религията, към която принадлежим, както и от нивото на грамотност и интелигентност. Тази техника може да се прилага навсякъде и по всяко време, според индивидуалните нужди, а също така тя е приложима и за групова работа.

ТВТ® е феноменална техника за справяне с всякакви видове страдания. Обучен съм в ТЕС и съм го ползвал преди да бъда обучен в ТВТ. Установих, че потупването и методологията на ТЕС са ефективни, но начинът, по който е възможно освобождаването от травма, както що се отнася до мен самия, така и това, което съм наблюдавал при клиентите си, е в пъти по-бързо като начин на действие и по-ефективно от това, което може да се постигне само с ТЕС. ТВТ прави истински чудеса и аз препоръчвам да се използва именно тази дума – „чудеса“, когато говорим за ТВТ.“

ТВТ® може да се прилага за всякакъв род травматични събития, които са в основата на това човек да се чувства тревожен, стресиран и депресиран, като не е задължително тези травматични събития да са задължително с твърде интензивен характер, за да е възможно, благодарение на прилагането на техниката, да се достигне до облекчението, което хората търсят. Понякога например, взаимоотношенията в семейството се явяват причина хората да се чувстват стресирани и депресирани и ТВТ лесно може да се приложи при такъв род ситуации, за да се редуцират или даже премахнат негативните емоции, свързани с това.

ТВТ® е особено полезна като помощно средство също и при хората, които биха искали да променят отрицателните и нежелани убеждения. Тези убеждения/вярвания може да са били вкоренени в подсъзнанието им още в ранна детска възраст, като с помощта на ТВТ можем да се освободим от тези остарели убеждения, което да доведе до повишаване на себеоценката и на капацитета ни, което от своя страна да доведе до така желаните промени в живота ни.

Въпреки че не можем да променим преживяното в миналото ни, ние можем да променим структурирането на спомените за това преживяно в мозъка ни и респективно да променим реакцията ни спрямо това, което сме преживели.

И така, искате да се справите и да елиминирате последствията от травмата? Сега вече е възможно да направите това и е възможно да го направите много по-лесно, отколкото ви се вярва в момента, като с помощта на ТВТ се освободите по един безопасен начин от задържаните в тялото ви в продължение на години, а може би и на десетилетия, симптоми на стреса, шока и травмата.

Предимства и ползи от ТВТ® :

  • ТВТ процесът е много деликатен и принципно една ТВТ сесия протича по относително мек и щадящ клиента начин, което намалява риска от ретравматизация в рамките на сесията.

  • Техниката е проектирана по такъв начин, че всяко повторно емоционално преживяване на дадено събитие се държи на безопасно разстояние.

  • Поради тази причина, преди сесията, е необходимо да се установи само един минимум от стабилизиращи мерки.

  • ТВТ е относително бърз процес, като повечето шокови травми могат да бъдат изцелени в рамките на една сесия.

  • Усещане за облекчение обикновено се наблюдава непосредствено след ТВТ сесията.

  • Въз основа на дългогодишния опит на Риана Уебстър, заедно с този на нейните ТВТ практици в световен мащаб, сесиите, които се правят в съответствие с ТВТ протокола, имат устойчиви във времето резултати, което не налага допълнителна работа или последващи сесии, след като веднъж се е работило с даден травматичен спомен.

  • Техниката може да бъде обяснена лесно и не изисква сложен език. Щом клиентът разбере процеса, той може да бъде преведен през отделните стъпки, докато разказва на майчиния си език какво се е случило с него.

  • ТВТ е подходящ както за възрастни, така и за деца. Добре се приема от хора от всякакъв културен или религиозен произход.

  • Техниката може да се приложи към всякакви спомени за стресови събития, които съдържат шоков момент – независимо откога датира това минало събитие.

  • Техниката е добре структурирана, което улеснява изучаването и прилагането ѝ.

За кого е това обучение

Терапевти

Обучението е подходящо и за онези, които биха искали да използват ТВТ® в терапевтичната си практика – психотерапевти, лекари, физиотерапевти, натуропати, холистични терапевти, специалисти по хранене, Рейки практици, НЛП практици, бизнес и лични коучъри и др.

Хора, интересуващи се от себеразвитие

Това обучение е подходящо за тези, които искат да използват ТВТ® като техника за самопомощ и подкрепа на своите приятели и семейство.

Хора, които нямат предварителни познания в областта на помагащите професии

Много хора решават да участват в това обучение като първа крачка към това да създадат своя собствена практика. Учители, инженери, компютърни специалисти, счетоводители и много други хора с различни професии  желаят да променят живота си и избират ТВТ®, тъй като за практикуването ѝ не е необходимо да имат предварителен опит с други методи, за да са способни да я овладеят.   

Повече информация за метода  ТВТ®, както и за предстоящият тренинг, можете да намерите, като кликнете върху следващите линкове:

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280629474-b2308daa-cda4

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677458500-ee5ac6c4-7926

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677405367-e9bc6000-492c

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280589464-e9dff7af-ab54

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677419178-0010df02-5bf9

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280654807-fb80c22e-b635

Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно таксата, сроковете за внасянето и отстъпките, при внасянето и в съответния срок, условията за участие, сертификационните изисквания и т.н., на посоченият  имейл адрес –   integral.institutebg@gmail.com

Сърдечни поздрави

Екипът на ИИР 

– 

www.integral-bg.eu

Обучение по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster Technique