Остава само 1 свободно място за обучението по Енергийна Психология – TBT® – Trauma Buster Technique – 17-20 Юни

Остава само 1 свободно място за обучението по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster Technique - 17-20 Юни

ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

и

ИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ

в партньорство с

TBTTRAININGS

и

EFT-ZENTRUM-BERLIN

организират

Сертификационно обучение

по

ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ – TBT®

TRAUMA BUSTER TECHNIQUE

ТЕХНИКА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРАВМАТА

17 – 20 Юни 2021 г.

Остава само 1 свободно място в тренинг групата.
Предвидена е отстъпка при внасянето на таксата до 17-и Април 2021 г.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани
професионално в помагащите професии.

Осигурен е превод на български по време на обучението.

Към обучението има преведено на български печатно ръководство.

Водещ – Катарина Зюнкел

Остава само 1 свободно място за обучението по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster Technique - 17-20 ЮниКатарина Зюнкел е психотерапевт, холистичен терапевт, коуч и обучител с повече от 20 годишен опит. Тя е обучена в интегративна психотерапия, класическа хомеопатия, акупресура, Шиацу и други. Катарина е фасилитатор и обучител в няколко школи на направлението Енергийна психология, в това число – EFT (ТЕС), Matrix Reimprinting (Пренареждане на матрицата), TBT – Trauma Buster Technique и др. За изминалите десетилетия тя е провела над 400 обучения в областта на енергийната психология, а също и семинари за професионалисти – здравни специалисти, социални работници и полицаи, както и за широката публика, насочени към превенция на Бърнаут синдром, справянето с последствията от психична травма и поддържането на менталното здраве.

В терапевтичната си практика тя е провела вече хиляди сесии с клиенти, помагайки им да преминат през дълбок вътрешен процес на изцеление и на освобождаване от страданието, свързано с преживени в миналото травми.

Катарина за себе си:

Винаги търся най-ефективните в дългосрочен план начини да помагам на хората. TBT със сигурност е един от тях. Моето собствено развитие ми показа, че можем да намерим своето призвание и да водим щастлив живот, въпреки че в живота си сме се срещнали с голям брой житейски препятствия и сериозни психологически и/или физически наранявания. За мен е удоволствие да предавам нататък онова, което беше полезно за мен и за клиентите ми, откакто започнах да работя като психотерапевт и лечител преди около 25 години.“

Енергията, която влагаме в това да потискаме емоциите и усещанията от преживените в миналото ни травматични събития, е всъщност тази енергия, която ни е необходима и която ни липсва, за да можем да направим нужните промени, така че да живеем един истински и пълноценен живот.

Когато изцелявате травмата, вие изцелявате и нервната система, а когато изцелявате нервната система, вие изцелявате емоционалното тяло, когато изцелявате емоционалното тяло, вие изцелявате емпатичното тяло, а когато изцелявате емпатичното тяло, вие изцелявате вибрацията и веднъж след като вибрацията бива изцелена, реалността се променя.”

Какво представлява метода TBT®

Trauma Buster Technique® (Техника за преодоляване на травма) е синтез между Енергийна психология и НЛП (Невролингвистично програмиране). Това е един мощен метод за елиминиране на симптомите на посттравматичния стрес и за цялостна промяна на вътрешните ни преживявания. ТВТ е лесна за научаване техника, независимо от езика, който говорим и независимо от пола, културата и религията, към която принадлежим, както и от нивото на грамотност и интелигентност. Тази техника може да се прилага навсякъде и по всяко време, според индивидуалните нужди, а също така тя е приложима и за групова работа.

ТВТ® е феноменална техника за справяне с всякакви видове страдания. Обучен съм в ТЕС и съм го ползвал преди да бъда обучен в ТВТ. Установих, че потупването и методологията на ТЕС са ефективни, но начинът, по който е възможно освобождаването от травма, както що се отнася до мен самия, така и това, което съм наблюдавал при клиентите си, е в пъти по-бързо като начин на действие и по-ефективно от това, което може да се постигне само с ТЕС. ТВТ прави истински чудеса и аз препоръчвам да се използва именно тази дума – „чудеса“, когато говорим за ТВТ.“

ТВТ® може да се прилага за всякакъв род травматични събития, които са в основата на това човек да се чувства тревожен, стресиран и депресиран, като не е задължително тези травматични събития да са задължително с твърде интензивен характер, за да е възможно, благодарение на прилагането на техниката, да се достигне до облекчението, което хората търсят. Понякога например, взаимоотношенията в семейството се явяват причина хората да се чувстват стресирани и депресирани и ТВТ лесно може да се приложи при такъв род ситуации, за да се редуцират или даже премахнат негативните емоции, свързани с това.

ТВТ® е особено полезна като помощно средство също и при хората, които биха искали да променят отрицателните и нежелани убеждения. Тези убеждения/вярвания може да са били вкоренени в подсъзнанието им още в ранна детска възраст, като с помощта на ТВТ можем да се освободим от тези остарели убеждения, което да доведе до повишаване на себеоценката и на капацитета ни, което от своя страна да доведе до така желаните промени в живота ни.

Въпреки че не можем да променим преживяното в миналото ни, ние можем да променим структурирането на спомените за това преживяно в мозъка ни и респективно да променим реакцията ни спрямо това, което сме преживели.

Защо е толкова важно да се освободим от ефекта на травматичните спомени?

Искали ли сте някога да сте по-решителни, по-уверени в себе си и да можете да получите това, което искате по един безопасен и покоен начин? Ако отговорът е „да“ – следващият текст е за вас.

Обичайно възприемаме психологическата травма като за нещо, случило се в резултат на преживяно екстремно събитие – такова като изнасилване, инцест, тормоз, злоупотреба, шок от военни действия, от природни бедствия от катастрофа и т.н. Съществува, обаче, огромен диапазон от събития, които се случват ежедневно и с които толкова много сме привикнали и приели за даденост в напрегнатото си ежедневие, че дори не ги приемаме за травматични, въпреки че те могат да бъдат точно такива – например:

Дали някога …

Сте чупили ръка или крак
Сте преживявали каквато и да било хирургична операция
Са ви вадили зъб или нерв
Сте преживели внезапна смърт на член от семейството или приятел
Сте преживели развод
Сте били диагностицирани с тежко заболяване
Сте участвали в катастрофа – дори и незначителна такава
Сте разбрали, че вашият партньор ви е изневерявал
Сте получавали лоши новини от някого

Всичко това са инциденти, които е възможно да са причинили огромна дупка във вашето енергийно поле и да са довели до драстична промяна в биохимията ви на физическо ниво, понякога до такава степен, че изобщо да не можете да функционирате нормално.

Може да си мислите: „Никога не съм преживявал травма в живота си, защото никога не съм участвал във война, нито съм бил нападан, изнасилван, никой не е влизал с взлом в къщата ми, нито някой някога ме е удрял, така че за каква травма би могло да става въпрос в живота ми?“ Но, какво ще кажете тогава за времето, когато …

Учителят ви (вашата майка, баща, брат, сестра, връстник …) ви е критикувал или съдил за нещо, крещял ви е, казал ви е да млъкнете или ви се е подигравал пред всички?

Когато някой ви е обещавал нещо, което е било наистина важно за вас, но не е успял да удържи на обещанието си?
Сте гледали филм на ужасите и сте подскочили от мястото си при дадена сцена или пък сте покрили очите си от страх?
Дали някой някога …
Ви е казвал, че сте грозен/а или глупав/а?
Ви е казвал, че сте безполезни или сбъркани?
Ви е третирал зле само защото сте момиче, или жена, или хомосексуален?
Ви е обвинявал, че сте изневерили, когато всъщност не сте?
Е бил откровено зъл към вас или ви е тормозил?

Възможно е да си казвате: „Защо въобще бих искал да си спомня за тези неща? Това, което искам да кажа е, не е ли наистина по-добре да оставим всички тези неща в миналото и да забравим за тях?“

Проблемът е, че дори и да си мислите, че сте забравили за тези неща, клетките в тяло ви помнят и ако се опитвате да прогоните мислите, спомените или усещанията си, те ще излязат на повърхността, често в най-критичните моменти, и тогава буквално ще се разпаднете емоционално или ще изпаднете в ярост и ще започнете да крещите, или ще направите например фатална бизнес грешка.

Затова именно травмата трябва да бъде изчистена от системата ум-тяло.

Наличието на болезнени спомени, съхранени в клетъчната ви структура, намалява нивата на енергията ви и предизвикателствата изведнъж се превръщат в непреодолими препятствия, като всичко това нараства с времето като търкаляща се снежна топка, докато не откриете, че все повече се страхувате да излезете навън, да отстоявате себе си, да говорите с други хора и въобще да живеете един пълноценен живот.

Кои са възможностите, които избягвате в живота си, защото страхът, породен от травмата, ви кара буквално да онемявате при общуването си с другите хора или ви държи в гнева или в страха, вместо да правите онова, което знаете, че е необходимо да направите, за да постигнете желаните резултати?

По силите ли ви е да застанете пред други хора и да им разкажете на хората за вашата страст или за вашата бизнес идея? Успяхте ли да спечелите толкова пари, колкото искахте или заради това, че баща ви някога ви е казал, че със сигурност ще се провалите в бизнеса, се проваляте постоянно?

Какво се случва, ако шокът и травмата не бъдат премахнати от вашата система ум-тяло?

Знаете ли, че когато вашата система ум-тяло е прекалено стресирана заради остатъчния ефект на травмата, това обичайно води до нарушен мисловен процес – ако изобщо можете да формирате мисъл, до нарушен достъп до паметта, до задушена креативност и ефектът от всичко това може да варира от замъглен и объркан ум, и чувство за дискомфорт, до пълна неспособност да функционирате и дори до пълен ступор.

Емоционални и психологически симптоми на ПТСР:

Шок, отричане и липса на вяра
Гняв, раздразнителност и променливо настроение
Вина, срам и самообвинения
Чувствате тъга, безнадеждност, откъснатост и вцепенение
Объркване, затруднена концентрация, замъглен ум
Безпокойство и страх
Отчаяние, загуба на самочувствие и депресия

Физически симптоми на ПТСР:
Кошмари и безсъние
Лесно стряскане
Ускорен сърдечен ритъм и стягане в областта на гръдния кош
Мускулно напрежение и физическа болка
Хронична умора, раздразнителност и нетърпеливост
Как това се отразява на вашия живот и дали вие …

Имате проблеми с функционирането си у дома или на работа
Не можете да работите, да печелите пари или да боравите добре с парите
Страдате от силен страх, тревожност или депресия
Не можете да създавате близки, удовлетворяващи взаимоотношения
Имате ужасяващи спомени, кошмари или повторения на елементи от травматичното събитие
Избягвате все повече неща, които ви напомнят за травматичното събитие
Сте в емоционален ступор и се чувствате откъснати от другите
Употребявате алкохол или наркотици, за да се почувствате по-добре

И така, искате да се справите и да елиминирате последствията от травмата?

Сега вече е възможно да направите това и е възможно да го направите много по-лесно, отколкото ви се вярва в момента, като с помощта на ТВТ се освободите по един безопасен начин от задържаните в тялото ви в продължение на години, а може би и на десетилетия, симптоми на стреса, шока и травмата.

Предимства и ползи от ТВТ® :

  • ТВТ процесът е много деликатен и принципно една ТВТ сесия протича по относително мек и щадящ клиента начин, което намалява риска от ретравматизация в рамките на сесията.

  • Техниката е проектирана по такъв начин, че всяко повторно емоционално преживяване на дадено събитие се държи на безопасно разстояние.

  • Поради тази причина, преди сесията, е необходимо да се установи само един минимум от стабилизиращи мерки.

  • ТВТ е относително бърз процес, като повечето шокови травми могат да бъдат изцелени в рамките на една сесия.

  • Усещане за облекчение обикновено се наблюдава непосредствено след ТВТ сесията.

  • Въз основа на дългогодишния опит на Риана Уебстър, заедно с този на нейните ТВТ практици в световен мащаб, сесиите, които се правят в съответствие с ТВТ протокола, имат устойчиви във времето резултати, което не налага допълнителна работа или последващи сесии, след като веднъж се е работило с даден травматичен спомен.

  • Техниката може да бъде обяснена лесно и не изисква сложен език. Щом клиентът разбере процеса, той може да бъде преведен през отделните стъпки, докато разказва на майчиния си език какво се е случило с него.

  • ТВТ е подходящ както за възрастни, така и за деца. Добре се приема от хора от всякакъв културен или религиозен произход.

  • Техниката може да се приложи към всякакви спомени за стресови събития, които съдържат шоков момент – независимо откога датира това минало събитие.

  • Техниката е добре структурирана, което улеснява изучаването и прилагането ѝ.

За кого е това обучение

Терапевти

Обучението е подходящо и за онези, които биха искали да използват ТВТ® в терапевтичната си практика – психотерапевти, лекари, физиотерапевти, натуропати, холистични терапевти, специалисти по хранене, Рейки практици, НЛП практици, бизнес и лични коучъри и др.

Хора, интересуващи се от себеразвитие

Това обучение е подходящо за тези, които искат да използват ТВТ® като техника за самопомощ и подкрепа на своите приятели и семейство.

Хора, които нямат предварителни познания в областта на помагащите професии

Много хора решават да участват в това обучение като първа крачка към това да създадат своя собствена практика. Учители, инженери, компютърни специалисти, счетоводители и много други хора с различни професии желаят да променят живота си и избират ТВТ®, тъй като за практикуването ѝ не е необходимо да имат предварителен опит с други методи, за да са способни да я овладеят.

Повече информация за метода ТВТ®, както и за предстоящия тренинг, можете да намерите като кликнете върху следващите линкове:

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280629474-b2308daa-cda4

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677458500-ee5ac6c4-7926

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677405367-e9bc6000-492c

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280589464-e9dff7af-ab54

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677419178-0010df02-5bf9

https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1563280654807-fb80c22e-b635

Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно таксата, сроковете за внасянето и отстъпките, при внасянето и в съответния срок, условията за участие, сертификационните изисквания и т.н., на посоченият имейл адрес – integral.institutebg@gmail.com

Сърдечни поздрави

Екипът на ИИР

www.integral-bg.eu

Остава само 1 свободно място за обучението по Енергийна Психология - TBT® - Trauma Buster Technique - 17-20 Юни