Представяне на „Сугестопедия за всеки родител и учител“ от Антон Каро – 15 май – Варна

Представяне на "Сугестопедия за всеки родител и учител" от Антон Каро - 15 май - Варна
 
По инициатива и покана на Демократично училище Варна
 
на 15 май 2019 г. от 18 до 20 ч.
в малкия Арт салон на Радио Варна

ще се състои представяне на методиката сугестопедия и на поредицата от книги

Книгите са посветени на сугестопедията, като представляват една кратка методическа инструкция, съчетала в себе си и различни теоретични постановки от методиката, завещана ни от д-р Лозанов, за да може всеки човек, независимо дали от позицията си на родител или учител, да се научи да общува с децата или възрастните пълноценно и с вяра в техните способности.

Д-р Антон Хуан Хорхе Каро работи като методик-сугестопед в редица обучителни проекти по програма Еразъм. Разработва дисертация, чийто обект на изследване в рамките на 3 години е структура в мозъка, която е отговорна за запаметяването и заучаването, наречена амонов рог. Следва двугодишна специализация в Бордо, Франция, където работи по усъвършенстването на мултиелектроден CMOS биосензор, както и работи по създаването на изкуствен панкреас за хора, страдащи от диабет.
 
Там той се запознава с метода на д-р Лозанов, а скоро след това наблюдава един експеримент с продължителност от 6 седмици, в резултат на който едно момиче с ниво на френски А2 чрез самоподготовка, спазвайки принципите на сугестопедията, успява да получи диплом за владеене на френски език ниво В2, без да е общувала с французи или средата да ѝ е помогнала значително в овладяването на френския език.
 
Този експеримент провокира научния му интерес и през 2013 г. решава да се завърне в България, да се обучи за преподавател по чуждоезиково обучение и да работи като сугестопедагог.
 
                                                         Вход свободен.
 
Ако не можете да присъствате, можете да поръчате книгите тук:
 
Представяне на "Сугестопедия за всеки родител и учител" от Антон Каро - 15 май - Варна
 
Представяне на "Сугестопедия за всеки родител и учител" от Антон Каро - 15 май - Варна