Представяне на „Синтезът на Йога“ на Шри Оробиндо – 20 януари – ВарнаПредставяне на "Синтезът на Йога" на Шри Оробиндо - 20 януари - ВарнаКлуб-Библиотека

   "Виделина"

(Варна ул.„Цар Симеон I” 27)

тел.: 052 648 922; 0877 077 651

Лекции, семинари, курсове, представяния на книги и прожекции на филми в областта на езотериката, приложната психология, духовните учения, здравословния начин на живот, най-новите научни открития, квантовата физика, историята и др.

                   ********************************************

Представяне на "Синтезът на Йога" на Шри Оробиндо - 20 януари - Варна

Представяне на книгата

Синтезът на Йога

на Шри Оробиндо

 

от преводача

Любомир Димитров

 

на 20 януари – неделя

 

от 16:00 часа

Вход: свободен

 

"Синтезът на Йога" е писана от големия индийски йогин, философ, поет, революционер Шри Оробиндо (1872-1950), който с живота и делото си отвори нови хоризонти и ускори еволюцията на съзнанието на Земята. Той е основоположник на Интегралната Йога, в основата на която е залегнала позицията, че за да се практикува Йога не е необходимо да се напуска и отхвърля живота, а напротив, че външният живот е част от нашето същество и търсейки интегрален резултат трябва да реализираме предмета на Йога и в обикновения живот.

"Синтезът на Йога" е именно книгата, в която Шри Оробиндо излага основите на Интегралната Йога. Целта на неговата Йога е трансформацията на живота и повторното му базиране в истината на духа. Това революционно преобръщане на гледната точка е резултат на собствената практика и вътрешните преживявания и реализации на този велик йогин, считан от някои за Аватар на Супраменталното съзнание. Шри Оробиндо е първият, който се осмелява да говори за трансформация на живота ни от живот в невежество в божествен живот (или живот базиран на съзнанието на Божествения Гносис – Супраменталното съзнание) и дори за трансформация на тялото и последваща промяна на целия живот на Земята.

"Синтезът на Йога", както се вижда от самото заглавие на книгата, изследва всички класически школи по йога, но погледнати от гледната точка на Интегралната Йога. Самото изследване е методично и балансирано, в него авторът безупречно ни показва основите на всяка Йога, нейния предмет и цел, базовите методи за нейното постигане и синтезът й с останалите пътища на Йога. Също така балансирано и безупречно авторът излага предимствата и недостатъците на всеки път, а също и някои трудности и опасности свързани с Йога. Макар и да звучи дръзко, няма да е пресилено да се каже, че друга такава книга – така всеобхватна, обширна и задълбочена – досега не е писана.

По време на представянето ще изложим принципите на Интегралната Йога, ще споменем някои неща за психологическото устройство на човека, за възможностите му за растеж, за някои трудности по пътя на Йога в светлината на философията на Шри Оробиндо. Ще представим накратко и самия автор, тъй като той е все още малко познат в България.

Книгата ще може да бъде закупена по време на самото представяне, а за тези, които нямат възможност да дойдат, могат да я намерят или поръчат в книжарниците из цялата страна.

Представянето ще бъде направено от преводача на книгата – Любомир Димитров.

 

 

 

 

 

Книгата "Синтезът на Йога" на Шри Оробиндо може да поръчате тук с минимална цена на доставка до цялата страна.

Представяне на "Синтезът на Йога" на Шри Оробиндо - 20 януари - Варна
 
Изтегли PDF