Трансперсонален семинар „Холотропно дишане“ – Варна – 16-18/12

 
16-18 декември, 2011 г.
 
Варна ул."Пушкин"18
ц-р "Реализация"
 
ВОДЕЩИ:
д-р Мариян Н. Господинов – лекар, Трансперсонален психотерапевт – акредитиран от Европейската асоциация – EUROTAS / http://eurotas.org/companies/53/113/Gospodinov-Marian-MD.html/, ученик на Станислав Гроф – завършил 3 годишен курс на обучение GTT / ГРОФ ТРАНСПЕРСОНАЛ ТРЕНИНГ/. Работи с холотропно дишане и Трансперсонална психология от 1991г.
Елена Д. Евтимова – психолог, логопед, Трансперсонален психотерапевт акредитирана от Европейската асоциация – EUROTAS / http://eurotas.org/companies/54/113/Evtimova-Elena.html/, ученичка на Станислав Гроф – завършила 3 годишен курс на обучение GTT / ГРОФ ТРАНСПЕРСОНАЛ ТРЕНИНГ/. Работи с холотропно дишане и Трансперсонална психология от 1991г.
 
ПРОГРАМА
Събота 17 декември
12.00 – 13.00 ч. Медитация СВЕТЛИНА НА ДЪГА
13.00 – 16,00 ч. Холотропно Дишане и рисуване на мандали, интеграция, първа сесия
16.00 – 17.00 ч. "Мистично пътешествие " – филм за Холотропното Дишане
17.00 – 20.00 ч. Холотропно Дишане, рисуване на мандали, интеграция, втора сесия
20.00 – 20.30 ч. Чакра медитация (с тибетски пеещи купи)
 
Неделя 18 декември
10.00 – 11.00 ч. Медитация
11.00 – 13.00 ч. ИНТЕНЗИВНО ДИШАНЕ с тибетски пеещи купи
13.00 – 14.00 ч. Обедна почивка
14.00 – 16.00 ч. церемония – ритуал за разкриване на Вътрешният герой 
ХОДЕНЕ ПО СТЪКЛА
16.00 – 16.30 ч. Закриване
 
Участниците в семинара с помощта на трансперсонални методи ще имат възможност да се докоснат до и да разкрият своя съвършен потенциал.
 
Трансперсоналното се определя като „простиращо се отвъд пределите на персоналното или индивидуалното”. Основно предположение в трансперсоналната психология е, че ние не знаем какъв е пълният диапазон на човешките възможности. Всеки индивид притежава безгранични възможности за духовно израстване и това придава смисъл на трансперсоналната психология.
 
Основно място в семинара заемат дихателните методи – Холотропното Дишане, Аквабриитинг, Биоенергетично дишане, Синестезия дишане.
 
Дишането като целебен метод се е използвало още в древността. Древните шамани, лечители и жреци са го използвали в лечебните и религиозни ритуали и церемонии.
 
В съвременния свят различни дихателни техники са успели да се наложат като методи за лечение и възможности за личностно и духовно развитие – Холотропно дишане, Рибъртинг, Вайвешин, свободно дишане, интегративно дишане и др.
 
От всички тях Холотропното дишане изпъква като най-мощната и ефективна дихателна техника в съвременната психология и психотерапия. То се явява единствената дихателна психо-техника която е разработена на сериозна психологична теоретична база. Това е така, защото нейният създател – Станислав Гроф е професионалист в областта на медицината и психологията (за разлика от основателите на рибъртинг – Ленард Ор и Вайвашин и Д. Леонард).
 
Докторът по медицина Станислав Гроф, отдал повече от 40 години за изследване на изменените състояния на съзнанието и духовното развитие, е бащата и един от създателите на Трансперсоналната Психология и Психотерапия (Психологията на бъдещето, както много учени определят това ново направление).
 
Същност на процеса:
Измененото или холотропното състояние на съзнанието, възникващо при холотропно дишане, притежава извънредно мощно целително и трансформиращо действие. По време на холотропни сесии на повърхността се изтласкват задържани неприятни, трудни емоции и различни неприятни физически усещания. Тяхната пълна проява дава възможност да се освободим от тяхното блокиращо влияние. Може да се каже, че по време на холотропната работа, човек се освобождава от причините за проблемите и ограниченията, които има. Причини, които той носи в себе си от своето вътре утробно развитие, от своето раждане, от възпитанието и взаимоотношенията с околния свят. Причини, които ни карат да се чувстваме несигурни, объркани, подтиснати, агресивни, неспособни да се наслаждаваме на живота. Това е процес на очистване и освобождаване от стари травми, след който ние ставаме свободни, хармонични, пълноценни. И всичко това се случва защото сме позволили да се активира нашият „вътрешен целител”, скритата у нас самовъзстановяваща сила.
 
Освен мощния терапевтичен ефект, който холотропното дишане има, то се явява универсален път за бързо личностно и духовно развитие. По време на холотропния процес, участникът може да има мощни духовни и трансперсонални преживявания, които по нов, по-ясен начин да очертаят пътя пред него.
 
Необходими са удобни, дрехи, одеяло, вода и – ако може – да забравите мобилния си телефон !
 
Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото за промяна.
 
Обядът трябва да бъде лек – плодове, зеленчуци, салата, сокове, леки (вегетариански) сандвичи.
 
Необходима е и силна мотивация за успешното преминаване през целия процес!!!
 
Цена: 85 лв. – редовни участници
70 лв – пенсионери и студенти
55 лв – един ден участие
 
За контакти :
tel. 0887236973
E-mail: tprealization@abv.bg
 
 
КОМПЮТЪРНА БИОРЕЗОНАНСНА НЕЛИНЕЙНА ДИАГНОСТИКА
 
Биорезонансна нелинейна диагностика (NLS) с «Интроспект 11»
 
Апаратурата е резултат от развитието на най-новите тенденции в медицината. Има възможност да се изследва цялото тяло, част от тялото, органи, част от органи, тъкани и клетки. Това позволява с помощта на този анализ да се:
 
* Регистрира началото на патологични изменения в органите в изключително ранен, латентен стадий – от 6 до 24 месеца преди заболяването да се прояви в тялото
* Открива заболявания с голяма точност и прецизност (до 90%)
* Открива тенденции и предразположения към определени заболявания
* Открива алергени, предизвикващи алергични реакции в тялото
* Открива микроорганизми, причинители на заболявания в организма
* Прогнозира развитието на възможни усложнения
* Провежда енергокоригиращи сеанси на засегнатите органи – Метакорекция
* Изготвя магнитно информационно зареден препарат върху матрица – хомеопатия – Метадози
* Извършва Вегетотест, който определя най-ефективните за вас профилактични, лекарствени и хомеопатични препарати в момента на изследването
* Изготвя списък с подходящите за състоянието на пациента храни
 
За 60 минути получавате информация за цялостното си здравословно състояние с епикриза и графики от изследването.
 
Диагностиката се провежда от д-р Мариян Господинов – представител за България на апаратите «Биоспект» и «Интроспект».
 
Цена: 80 лв.
 
Къде:    център „Ананда” – София
             център „Реализация” – Варна
 
ВАЖНО! Приемът е само с предварително записване!
 
София – ул. Йоан Екзарх № 10, ет. 1,
център Ананда, тел. (02) 865 92 48
GSM: 0896 820 769
е-mail: info@ananda-bg.com
 
Варна – ул.”Пушкин”18
ц-р „Реализация” тел. 052/605 693
GSM: 0887 236 973
 
 
Изтегли PDF