6-те древнокитайски лечебни звука – 7-седмичен курс за изучаване на Шя Юан – 22 януари 2023

За първи път в България:

Юан Чигонг практика със

6-те древнокитайски лечебни звука

6-те древнокитайски лечебни звука - 7-седмичен курс за изучаване на Шя Юан - 22 януари 2023

7-седмичен курс за изучаване на Шя Юан –
практика, основаваща се на 6-те древно-китайски лечебни звука
и теорията за 5-те елемента

Обучението започва на 22 януари (вижте Дата и час на провеждане по-долу)

Начини на участие: присъствено или онлайн или чрез записи

На всички е известно, че звуците, включително и музиката, могат да влияят на нашето настроение и психика и да окажат стимулиращо, дори терапевтично въздействие. Малко са обаче практиките, с които можем да активираме чистата енергия на вътрешните органи и да постигнем дълбок и траен позитивен ефект, който да се отрази благотворно на здравето на органите и съществено да подобри техните функции.

6-те лечебни звука идват от дълбоката древност. Те са толкова сполучливо избрани и ефективни, че въпреки многобройните опити да бъдат подобрени, вече 1,500 години 6-те звука остават непроменени и продължават да бъдат използвани в техния оригинален вид.

Лечебните звуци не са новост за тези, които се занимават с китайски здравни техники, но единици са тези, които знаят как да произведат звуците по начин, който да позволи постигането на истински дълбок ефект. Дълбокото разбиране на механизма, по който звуците влияят на чистото юан чи на органите, е в основата на метода Шя Юан. Това, което го прави още по-ефективен е комбинирането на дишането и звуците с движения на тялото, специални позиции на ръцете и пръстите, мисловни дейности и визуализации, включително визуализации с цветовете на петте елемента и съответстващите им органи, и не на последно място – използването на Шън (източника на съзнанието; истинското, неподправено аз) като генератор за създаване на истински силно и чисто намерение за позитивна промяна. 

Шя Юан е подходящ както за напреднали практикуващи, така и за напълно начинаещи. Практиката е относително лесна за научаване. Благодарение на голямата му ефективност, времето за изпълнение на метода е сравнително кратко. Независимо от малката си продължителност, практиката на Шя Юан може да породи силно усещане за чи.

Ето и кратка видео-извадка онагледяваща звуците и движенията на метода:
https://youtube.com/watch?v=LpFavUwyn3M&si=EnSIkaIECMiOmarE

Ползата за вас

Методът Шя Юан работи върху чистото юан чи на петте ин органа (черен дроб, сърце, далак/панкреас, бели дробове, бъбреци), което от своя страна оказва позитивен ефект и върху шестте ян органа (жлъчка, тънко черво, стомах, дебело черво, пикочен мехур, Санджяо). Практикуването на този метод укрепва функциите на органите, предпазва ги от заболявания и непрекъснато подобрява тяхното здраве.

Какво се включва в това обучение

Седем двучасови занятия, на които:

 • ще се запознаете с теоретичната основа на метода Шя Юан;
 • ще научите един от най-ефективните начини за произвеждане на лечебните звуци;
 • ще имате възможност да упражните практиката неколкократно под надзора на опитен инструктор, който ще наблюдава начинът Ви на изпълнение и ще предлага необходимите корекции за да може да извлечете максимална полза от практиката;
 • в допълнение на стандартния динамичен вариант на изпълнение на Шя Юан (в стояща поза), ще научите как да изпълнявате 6-те звука и под формата на статичен чигонг (чигонг медитация в седяща поза).

В допълнение ще получите:

 • аудио запис на 9-те звука (6 основни + 3 допълнителни), използвани в метода Шя Юан;
 • професионално заснето демонстрационно видео на цялата практика в MP4 формат, което да използвате като помагало за Вашата самостоятелна практика в къщи;
 • видео-записите от всички занятия в MP4 формат;
 • печатни материали (PDF формат) с описание на практиката.

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим видео-записи и печатни материали, описващи изискванията за основната поза на Юан Гонг, както и начина, по който подготвяме съзнанието преди началото на всяка практика. Необходимо е да се запознаете с тези материали преди началото на курса.

Дати и час на провеждане:  

7 поредни недели (22 и 29 януари; 5, 12, 19 и 29 февруари и 5 март), от 10:00 до към 12:00-12:15ч.  Забележка: не се притеснявайте, ако нямате възможност да присъствате на всичките 7 занятия. Всяко едно занятие ще бъде надлежно записано и връзката към записа от него ще Ви бъде изпратена до края на деня на провеждането му.

Начин на участие:  може да изберете един от следните начини на участие:

 • физически, на място, в нашето студио в София (само 6 места). Адрес: ж.к. Младост 2, бл.236, вх.4, ет.3, ап.11.
 • онлайн – на живо, посредством Zoom
 • на запис

Организатор на събитието:    Фондация Рен Шюе България

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос под формата на дарение е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

 • за начинаещи без опит в Юан Чигонг – между 140 и 280лв при регистрация преди 16 януари; между 160 и 300лв при регистрация от 16 януари нататък;
 • за практикуващи Юан Чигонг – между 120 и 260лв при регистрация преди 16 януари; между 140 и 280лв при регистрация от 16 януари нататък;

При определяне сумата на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба – всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Екстри, които може допълнително да си поръчате (в процес на изготвяне): 

 • аудио ръководство за практикуване на Шя Юан (MP3 формат)

Регистрация:

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

 1. Попълнете регистрационната форма – кликнете тук (ако имате проблеми с отварянето на формичката, копирайте следната връзка и я поставете във Вашия браузър: https://forms.gle/p7RnQJSk4LphjJCL9 )
 2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:
 1. Ще Ви изпратим имейл за потвърждаване на Вашите регистрация и място в студиото, ако правите курса присъствено. Ако правите курса онлайн, освен потвърждението, ще Ви изпратим и инструкции за това как да се свържете на живо или да гледате записите.

*забележка – моля обърнете внимание, че регистрацията Ви се счита за валидна единствено след получаването на нашето потвърждение по имейл (стъпка 3). Ако не получите потвърждение до 48 часа след извършване на плащането, моля свържете се незабавно с Владо Рашев (контакти).

За повече информация за системите Юан Чигонг и Рен Шюе посетете:

www.renxuebulgaria.org