Екстатични Ритyални Пози – древна ритуална техника за трансформация – 24-25 април – Варна

Екстатични Ритyални Пози - древна ритуална техника за трансформация - 24-25 април - ВарнаЕкстатични Ритyални Пози – древна ритуална техника за трансформация

Отворете мъдростта на тялото, земята, нашите предци и дух. Научете се да пътyвате до сферите на нестандарната реалност, използвайки „Екстатични пози на тялото“.

Екстатичните пози на тялото са свещена практика, използвана от нашите старейшини преди хиляди години, за да общуваме със света на духа.

Сега, за да си възвърнат достъпа до тези сфери, практикуващите заемат поза от ранната коренна култура. Придружени от барабан или дрънкалка, те навлизат в състояние на транс. Интегрирането на преживяването на транс с танц носи лечение, което отваря врата към душата.

В продължение на два дни ще изучаваме позите и изцелението свързано с тях. Ще затваряме процеса с интегративни практики чрез движение, глас, глина и др. Ще завършим с Движеща Молитва – нашата нужда да се молим е толкова древна и централна за живота, колкото нашият дъх. Ще слушаме молитвите, които се движат в и чрез нашите тела, като използваме визуализация и структурирано движение. Чрез съединяването на тялото, ума и духа, за да танцуваме нашите молитви, ние празнуваме себе си и земята като чудеса на Сътворението.

Д-р Фелиситас Гудман изследва Екстатичните Ритуални Пози като средство за постигане на телесно индуцирано преместване на съзнанието – преживяване „екстатична алтернативна реалност“. Тя е открила, че всяка поза на тялото може да доведе до тази алтернативна реалност, разширено поле на съзнание, когато се извършва в съчетание с подходящия ритмичен перкусионен звук, като дрънкалка или барабан. Тази шаманска традиция на мъдростта е основана в най-ранните корени на човечеството.

Резултатът от това е систематичен процес, наречен „Екстатични Ритуални Пози – Методът Cuyamungue“. Екстатичните ритуални пози, открити в праисторическите пещерни рисунки и местни образи, произхождат от племената на ловците и събирачите. Най-старата поза, открита до момента, се смята, че е на възраст около 32 000 години. Тялото ни е „универсален инструмент“ за вникване в многобройните реалности, в които живеем и за пряко преживяване в живата „информационна мрежа“ на съзнанието.

Методът Cuyamungue използва ритмичен перкусионен звук, комбиниран с ритуални поза на тялото, който създава дълбока промяна в съзнанието, давайки възможност на човек да изпитва разширена реалност, също стимулира собствените лечебни способности. Опитът от работата с този метод оказва влияние върху разгръщането на собственото ни същество, осъзнаване на вътрешния свят чрез свързване с друго информационно поле на съзнанието, което води до нови прозрения и гледни точки.

Ползите: усещане за щастие, усещане за свързване и единство с другите хора и природата, подобрена мозъчна функция, пробуждане на творчеството, подобряване на процесите на възприятие, памет.

Водещ: Теодора Гецова, психолог, психотерапевт

За информация и записване тел: 0884 669 156

Място на провеждане: гр. Варна

Цена за два дни: 80 лв.

Цена за един ден: 65 лв.

 

Нова книга по темата:

 

Екстатични Ритyални Пози - древна ритуална техника за трансформация - 24-25 април - Варна

Екстатични Ритyални Пози - древна ритуална техника за трансформация - 24-25 април - Варна