Холотропно дишане – 16-18/03 – София

 
 
ДНИ НА ХОЛОТРОПНОТО ДИШАНЕ В СОФИЯ
 
Лекция "Трансперсоналната психология и Холотропното дишане"
Прожекция  на филм "Холотропно дишане, тайната на раждането"
 
вход свободен 16 март от 18 часа
 
КЪДЕ: София
кв. Изток, ул. Акад. Методи Попов 13, партер
 
Водещи:
 
Д-р Мариян Господинов – лекар, трансперсонален психотерапевт – http://eurotas.org/companies/53/113/Gospodinov-Marian-MD.html – ученик на Станислав Гроф; завършил 3 годишен курс на обучение GTT (ГРОФ ТРАНСПЕРСОНАЛ ТРЕНИНГ). Работи с холотропно дишане и Трансперсонална психология от 1991 г.
Елена Евтимова – психолог, логопед, трансперсонален психотерапевт – http://eurotas.org/companies/54/113/Evtimova-Elena.html – ученчка на Станислав Гроф; завършила 3 годишен курс на обучение GTT (ГРОФ ТРАНСПЕРСОНАЛ ТРЕНИНГ). Работи с холотропно дишане и Трансперсонална психология от 1991 г.
 
Семинар  Холотропно дишане
17-18 март 2012 г.
 
КЪДЕ: София
ул.Йоан Екзарх 10 ; ет.1 ц-р "Ананда"
 
Програма: Събота и неделя
           
17.03.2012 Събота:
  • 12.00 – 13.00 Медитация СВЕТЛИНА НА ДЪГА
  • 13.00 – 16.00 Холотропно Дишане и рисуване на мандали, интеграция, първа сесия
  • 16.00 – 16.30 Почивка
  • 16.30 – 19.30 Холотропно Дишане и рисуване на мандали, интеграция, втора сесия
  • 19.30 – 20.00 Чакра медитация (с тибетски пеещи купи)
18.03.2012 Неделя:
  • 10.00 – 13.00 Холотропно Дишане и рисуване на мандали, интеграция, първа сесия
  • 13.00 – 14.00 Обедна почивка
  • 14.00 – 17.00 Холотропно Дишане и рисуване на мандали, интеграция, втора сесия
  • 17.00 – 17.30 Чакра медитация (с тибетски пеещи купи)
Участниците в семинара, с помощта на трансперсонални методи, ще имат възможност да се докоснат до и да разкрият своя съвършен потенциал.
Трансперсоналното се определя като "простиращо се отвъд пределите на персоналното или индивидуалното". Основно предположение в трансперсоналната психология е, че ние не знаем какъв е пълният диапазон на човешките възможности. Всеки индивид притежава безгранични възможности за духовно израстване и това придава смисъл на трансперсоналната психология.
Основно място в семинара заемат дихателните методи – Холотропното Дишане, Биоенергетично дишане, Синестезия дишане и медитацията.
Дишането като целебен метод се е използвало още в древността. Древните шамани, лечители и жреци са го използвали в лечебните и религиозни ритуали и церемонии.
В съвременния свят различни дихателни техники са успели да се наложат като методи за лечение и възможности за личностно и духовно развитие – Холотропно дишане, Синестезия , Рибъртинг, Вайвешин, свободно дишане, интегративно дишане и др.
От всички тях Холотропното дишане изпъква като най-мощната и ефективна дихателна техника в съвременната психология и психотерапия. То се явява единствената дихателна психо-техника която е разработена на сериозна психологична теоретична база. Това е така, защото нейният създател – Станислав Гроф е професионалист в областта на медицината и психологията (за разлика от основателите на рибъртинг – Ленард Ор и Вайвашин и Д. Леонард).
Докторът по медицина Станислав Гроф, отдал повече от 40 години за изследване на изменените състояния на съзнанието и духовното развитие, е бащата и един от създателите на Трансперсоналната Психология и Психотерапия (Психологията на бъдещето, както много учени определят това ново направление).
Синестезия дишането е друг много мощен дихателен метод, който е създаден от Владимир Майков през 1996 г. – пионер в трансперсоналните изследвания в Русия. Той е един от първите учители по трансперсонална психология в Русия и от 1990 г. насам е разработил и преподава повече от 10 програми за обучение в трансперсоналната терапия. Той води Трансперсонален тренинг по метода на Гроф (GTT), Програма за Русия , България и Източна Европа.
Синестезия дишането е спонтанно интензивно дишане и едновременно спонтанно въздействие на всички органи на чувствата . Такава мощна информационна атака позволява да се освободим от автоматизма на възприятиятията и да се потопим до нивата на първичното възприятие. Този тип преживявания са много важни за творческото развитие, и имат пълният спектър на преживявания характерни за другите дихателни практики.
Същност на процеса:
Измененото или холотропното състояние на съзнанието, възникващо при холотропно дишане и синестезия дишането, притежават извънредно мощно целително и трансформиращо действие. По време на холотропни сесии на повърхността се изтласкват задържани неприятни, трудни емоции и различни неприятни физически усещания. Тяхната пълна проява дава възможност да се освободим от тяхното блокиращо влияние. Може да се каже, че по време на холотропната работа, човек се освобождава от причините за проблемите и ограниченията, които има. Причини, които той носи в себе си от своето вътреутробно развитие, от своето раждане, от възпитанието и взаимоотношенията с околния свят. Причини, които ни карат да се чувстваме несигурни, объркани, подтиснати, агресивни, неспособни да се наслаждаваме на живота. Това е процес на очистване и освобождаване от стари травми, след който ние ставаме свободни, хармонични, пълноценни. И всичко това се случва защото сме позволили да се активира нашият „вътрешен целител", скритата у нас самовъзтановяваща сила.
Освен мощния терапевтичен ефект, който холотропното дишане има, то се явява универсален път за бързо личностно и духовно развитие. По време на холотропния процес, участника може да има мощни духовни и трансперсонални преживявания, които по нов, по-ясен начин да очертаят пътя пред него.
Необходими са удобни, топли дрехи, постелка, одеяло, вода, и ако може да забравите мобилния си телефон!
Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото за промяна.
Обядът трябва да бъде лек – плодове, зеленчуци, салата, сокове, леки (вегетариански) сандвичи.
Необходима е и силна мотивация за успешното преминаване през целия процес!!!
 
Цена: 120 лв.
За пенсионери, студенти, участие само за събота или само за неделя – 85 лв.
 
Цена за участници, посетили поне 3 семинара в рамките на 2011 г.: 85 лв. и 70 лв. за пенсионери, студенти, участие само за събота или само за неделя
 
Необходимо е предварително записване и заплащане на 20 лв. капаро.
 
Всички курсове в Ананда са с предварително записване! Моля запишете се на тел. 865 92 48 или на мейл info@ananda-bg.com
 
 
ЛАМА СОНАМ ТЕМПА
Сонам Темпа е тибетски лама, лекар и художник по традиционно будистко изкуство.
 
От 29 март Лама Сонам Темпа ще бъде в България по покана на център Ананда и център Реализация, Варна.
 
На 31 март от 17 часа ще се проведе ЛЕКЦИЯ И ПУДЖА (ритуал за здраве и благоденствие)
Цена: 10 лева за лекцията, за пуджата се приемат дарения.
 
Ако желаете лична среща с Лама Сонам Темпа, запишете си час за дните от 29 март до 2 април, когато той ще дава индивидуални КОНСУЛТАЦИИ.
 
Цена: 80 лева.
 
КЪДЕ: център АНАНДА, ул. Йоан Екзарх 10, ет. 1
 
Всички мероприятия в Ананда са с предварително записване! Моля запишете се на тел. 865 92 48 или на мейл info@ananda-bg.com
 
 
Център Ананда
ул. Йоан Екзарх 10, ет. 1 , София 1421
тел. 02/ 865 92 48
Ananda Centre
10 Ioan Ekzarh Str, 1421 Sofia
 
 
 
Изтегли PDF