Сертификационно обучение по Интегративно Дишане – 13-16 юни 2024 – София

ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ

Сертификационно обучение по Интегративно Дишане  - 13-16 юни 2024 - София

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

в партньорство с

АВСТРИЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ
ПО ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ

организират

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИОННА ТРЕНИНГ ПРОГРАМА

ЗА ФАСИЛИТАТОРИ ПО ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ

Първи модул

13 – 16 юни 2024 г.

гр. София

 

Предвидена е отстъпка при внасянето на таксата до 13-и Април 2024 г.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии.
След успешното покриване на сертификационните изисквания участниците получават сертификат от Австрийската Асоциация по Интегративно дишане, удостоверяващ оторизацията им да фасилитират индивидуални и групови сесии по Интегративно Дишане.
Към обучението има преведено на български печатно ръководство
с обем 480 страници.
Осигурен е симултанен превод на български по време
на обучителните модули

Част от Водещите на обучението:

Д-р Вилфрид Ерман
Д-р Вилфрид Ерман е завършил няколко магистърски и докторски програми по психология, психотерапия, философия, педагогика, история и политически науки. Преминал е през обучение и е сертифициран в клиент-центрирана психотерапия, няколко метода за работа с дъха, в това число Холотропно Дишане, Ребъртинг и др., телесно-ориентирана психотерапия, системни семейни констелации, травма терапия и работа с трансперсонални състояния на съзнанието. През 1991 година д-р Ерман става един от учредителите на Австрийската Асоциация по Интегративно дишане, неин председател е до 2003 година и след пауза от 8 години бива избран отново за неин председател. През 1993 година той създава тренинг програмата по Интегративно дишане и оттогава е водещият обучител на ААИД. Оттогава насам той развива няколко нови подхода и техники на дихателната работа, включително системното дишане и дишането за работа с проблеми с пренатален характер. Основната насока на работата му понастоящем е насочена към изследванията, свързани с пренаталната терапия и с философията на науката за вътрешният свят. Д-р Ерман води тренинги по Интегративно дишане в Австрия, Италия, Ирландия, Русия, Украйна, Унгария и Гърция.

Хайнц Герд Ланге

Хайнц Герд е член на Австрийската Асоциация по Интегративно Дишане и един от преподавателите и. Той е обучен в няколко школи за работа с Дъха, в това число Холотропно дишане, Ребъртинг, Вайвейшън, Интегративно дишане и др., а също и в школи и методи като НЛП, Фамилна динамика, Гласов Диалог, телесно-ориентирана работа, Работа с вътрешното дете, няколко енергийни методики, Биоенергиен интегритет и др. Вече повече от 25 години той върви по пътя на личностното пробуждане и трансформация, преминавайки през опитности и обучение в огромен брой терапевтични и трансформативни практики, като в последните 15 години се посвещава на преподаването на натрупания от него опит на други хора, тръгнали по същия път.


Повече за водещите можете да прочетете тук –
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478980967212-74dbb8b7-2fef

Интегративното дишане

Дишането е от есенциално значение за физическото, емоционалното и менталното благополучие на хората. Едновременно финият и дълбок ефект от дълбокото, свързано интензивно дишане е познат от хиляди години. Дишането е инструмент за изцеление, вътрешно изчистване, себереализация и трансформация. Особено що се отнася за забързаното ежедневие на съвременният човек, ние се нуждаем изключително много от компетентни и изпитани форми за комбиниране на древното познание за силата на дъха с откритията на модерната наука, психология и психотерапия.

 

Интегративното дишане комбинира различните подходи на дихателната работа, в една по-широка рамка, отваряйки пространство за широк спектър от методи и техники, което ни позволява да изберем най-подходящия подход за работа, съобразявайки се с индивидуалните нужди и проблеми на всеки един клиент. Целта и предназначението на Интегративното Дишане е да предостави огромен методологичен репертоар от най-различни дихателни школи и методи (холотропно дишане, ребъртинг, вайвейшън, трансформативно дишане, холографско дишане, интуитивно катарзисно дишане и източни подходи към дишането като пранаяма, бхастрика и др.), школите и методите за работа с тялото (техники от телесно-ориентираните психотерапевтични школи на Александър Лоуен, Вилхелм Райх, Гещалт терапията на Фредерик Пърлс) и др., на обучените фасилитатори по Интегративно Дишане, за да разполагат те с огромен инструментариум при работата си с клиентите, и да са в състояние да подхождат наистина индивидуално към всеки отделен клиент.

 

По време на дихателния процес, определени преживявания от биографичен, а понякога и от трансперсонален характер, биват изведени на съзнателно ниво, така че да бъдат вътрешно интегрирани. За дъха е лесно да извади наяве тези преживявания, които иначе са „складирани“ на едно дълбоко ниво, и да ги интегрира в мрежата на съзнанието, така че те да се интегрират в тази мрежа и да не бъдат повече дисоциирани. Дишането разширява тази мрежа на съзнанието, като вплита различните части на личността в нея, докато накрая вътрешното осъзнаване не я осъзнае като нещо изключително красиво. Нито една нишка и нито един възел не са излишни в тази мрежа.

 

Преживяването по време на сесията по Интегративно дишане затваря кръга, свързвайки физическото отваряне с емоционалното изцеление и повишената осъзнатост за тялото и неговите нужди. Също така, интегративните преживявания по време на сесията задълбочават и укрепват контакта и взаимодействието между вътрешния и външния свят, помагайки ни да видим външния свят като огледало на това, което се случва вътре в нас.

Интегративното дишане е подходящо за всеки, независимо от възрастта, пола, културните обусловености или опита. Резултатите, постигани благодарение на Интегративното дишане са изключително бързи и дълбоки и всеки може да се възползва от дълготрайните му ефекти.

 

Тренингът по ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ на

Австрийската Асоциация по Интегративно дишане

Тренингът по Интегративно дишане на ААИД е разработен преди 23 години в Австрия, с цел да осигури високи стандарти на качествено обучение и също така, ясни и етични критерии. Този тренинг е усъвършенстван и развиван през тези 23 години, включвайки все по-голям брой подходи и методи. Тренингът по Интегративно Дишане се базира на солидни теоретични и научни концепции, в това число и на последните разработки в областта на невронауката, епигенетиката и травма теорията. Тренингът черпи от огромната база от знания на различните дихателни техники и подходи, методите и техниките за работа с тялото и психотерапевтичните подходи, като теоретичната и практическата му част са в процес на постоянно развитие и усъвършенстване в методологичен и метатеоретичен план.

 

Тридесетгодишният опит в обучението на фасилитатори по Интегративно Дишане е гаранция за изключително високите нива на практически и педагогични умения на обучителите на ААИД. Благодарение на преминатата от всеки от тях дълга и дълбока лична вътрешна работа, те са в състояние да се ангажират с една емпатична, отговорна и обгрижваща работа с обучаващите се и да демонстрират освен компетентност и знания, също така и дълбоки нива на уважение към личния трансформативен процес на всеки от обучаващите се, както и към личното му израстване като фасилитатор по Интегративно дишане.

 

По един изключително задълбочен начин обучението по Интегративно дишане успява да предаде нужното познание и опит, необходими за една компетентна и безопасна работа с клиенти (според конкретната специфика на клиента), с цел катализиране на процеса им на личностна трансформация, интеграция, себеизцеление и израстване.

 

Повече информация за Интегративното Дишане, както и за предстоящия тренинг, можете да намерите като кликнете върху следващите линкове:

https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478980967235-8b719b5e-b4a2
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981169312-4575eb78-99b2
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981223200-9be72b85-a33a
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981411869-cfb99f91-71fd
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981378477-09b936aa-2866
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981400661-d9c619f2-bac9
https://integral-bg.eu/events/integrativno-dishane-3/#1478981422345-9d1e5efc-d285
Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно размера на таксите, срокове за внасянето им, предвидените отстъпки при внасянето им в съответния срок, условията за участие, сертификационните изисквания, датите на модулите и т.н. на посочения имейл адрес:
integral.institutebg@gmail.com
Сърдечни поздрави,

Екипът на ИИР

www.integral-bg.eu

 

Сертификационно обучение по Интегративно Дишане  - 13-16 юни 2024 - София

Сертификационно обучение по Интегративно Дишане  - 13-16 юни 2024 - София