Шарената къща

Шарената къща – цветовете в интериора и декорация на дома

Вдъхновени от силата на цветовете, Ви каним на нашите арт занимания „Да творим в цветове”. Цветът е най-важната съставка в създаването на дома и самия му избор не ни струва нищо. Ако сме наясно с терапевтичните качества на всеки цвят, можем да съчетаем това познание с препочитанията ни към цветовете и с модерните тенденции в интериора.

Шарената къща

Темите ни през ноември и декември са цветовете в интериора и декорация на дома и по-конкретно:

  • как ни въздейства всеки един цвят;
  • кой цвят за кое помещение в дома е подходящ;
  • как да комбинираме цветовете хармонично;
  • кои са индивидуалните комбинации от цветове за всеки участник;
  • как да декорираме дома с различни арт техники;
  • идеи за създаване на празнична украса и красива маса;

Програма

През ноември и декември сме замислили поредица от събития насочени към цветовете и интериора, които да Ви дадат ценни познания за влиянието на цветовете и практически съвети за тяхното комбиниране и откриване на комбинацията от цветове, която да подхожда на личността на всеки участник.

Освен това ще Ви дадем множество идеи за декорация на дома, чрез използване на различни техники като декупаж, квилинг, пачуърк и др. Ще се подготвим за предстоящите празници с идеи за коледна украса и празнична маса.

Шарената къща – украса на предмети с декупаж.

  • 16 ноември /сряда/ от 18.30 до 20.30.

Шарената къща – изработване на коледна украса.

  • 3 декември /събота/ от 11.00 до 15.00

Шарената къща – изработване на възглавнички чрез пачуърк.

  • 7 декември /сряда/ от 18.30 до 20.30.

Шарената къща – създаване на красива празнична маса.

  • 14 декември / сряда/ от 18.30 до 20.30.

За цвета и интериора

“The most fortunate of man, be he a king or a commoner, is he whose welfare is assured in his own home.” Goethe

Всички ние се нуждаем от лечебна и спокойна атмосфера около нас. Цветовете в нашите домове и заобикалящата ни среда оказват влияние на физическото, емоционалното и психическото ни здраве. Те ни зареждат с енергия, вдъхновяват, стимулират нашата съзидателност и ни предразполагат към уединение и спокойствие. Чрез внимателното подбиране на цветовете около нас, ние можем да се грижим за себе си както във време на просперитет, така и в трудните моменти.

В трудните периоди на стрес, заболяване, депресия, добрите вибрации на цветовете в дома могат да ни въздействат позитивно.

Най-добрият начин да научим ефектите на цвета е да се вгледаме в избора си на цветове за дома ни. Това може да ни даде заключения за характера и вътрешното ни емоционално състояние. Внимателно подбраните цветове могат да подкрепят представата ни за себе си, съзнателно да подсилим личните си качества, да подобрим взаимоотношенията си с другите, да провокираме желания, съдействащи постигането на целите ни.

Предпочитанията към цветове съответстват с големите промени в живота ни, и промяната в поведението или физическото ни състояние, често е свързана и с промяна в тези предпочитания.

Цена за едно посещение сряда вечер с осигурени материали: 30лв.

/възможно е да дойдете с дете на същата цена/.

Цена за съботното събитие на 3 декември с осигурени материали: 50лв.

Предварително записване на info@mycolour.bg и тел. 0887 382813.

 

Очакваме Ви!

Мира и Юлия

 

За водещите:

Мирослава Делчева-Пепелджийска е създател на сайта за цветовете www.mycolour.bg. В началото на 2011г. създава в партньорство арт заниманията „Да творим в цветове“, целящи повишаване осъзнатостта за цветовете и използването им за повече здраве и хармония. В момента води занимания за деца и за възрастни, посветени на развиване на творчески умения, умения за общуване и опознаване на цветовете. Интересите й са в областта на хомеопатията, комуникацията с деца и семейства, и цветовете. Вярва, че цветовете са инструмент за постигане на здраве и баланс, също така че емоционалното и творческото развитие на децата е толкова важно колкото физическото и интелектуалното.

"Юлия Пъшкина е творец по призвание и душа. Вярва, че изкуството е естествен начин за формиране на една личност, за опознаване на себе си и света, за развитие на сетивата и интуицията, за изразяване на чувства и емоции. За нея най-голямото чудо у човека е смелостта и вярата да погледне отвъд границите на правилно-неправилно, красиво-грозно, добро-лошо. Всеки човек е творец-вълшебник и може да ПРЕ-създаде и СЪ-твори света с двете си ръце във форма, дума, движение и цвят. През последните две години тя организира и води групи по арт занимания за деца и възрастни, които имат за цел изграждане на определени социални умения и емоционална интелигентност, формиране и развитие на креативно мислене и естетически усет."